Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ψηφιακή αναβάθμιση τεχνικών γραφείων ζητά το ΤΕΕ-ΤΑΚ

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ψηφιακή αναβάθμιση τεχνικών γραφείων ζητά το ΤΕΕ-ΤΑΚ

Επιστολή της Διοίκησης στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Την δημιουργία επιδοτούμενου προγράμματος για ψηφιακή αναβάθμιση τεχνικών γραφείων ζητά η Διοίκηση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Μιχάλη Χωραφά, αναφέρεται:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε μια περίοδο που σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι της χώρας βρίσκονται σε κρίση, λόγω των αποτελεσμάτων της πανδημίας στην Αγορά, και εν αναμονή του νέου ΕΣΠΑ, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το παρακάτω αίτημά μας.

Ενημερωνόμαστε για δράσεις που αφορούν ενίσχυση κάποιων κλάδων  που επλήγησαν από την πανδημία (Covid 19) με τη μορφή επιχορήγης με σκοπό την αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων 

Οι μηχανικοί , χρόνια τώρα επενδύουν πολλά χρήματα σε εξοπλισμό αλλά και σε προγράμματα προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του επαγγέλματος τους. Είναι στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών και πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς του , ίσως και το σύνολο , απαιτεί εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας  αφού γίνεται ηλεκτρονικά (προγράμματα υπολογιστικά / φωτορεαλιστικά, μετρήσεις με σύγχρονα μέσα, e-adeies, πλατφόρμα αυθαιρέτων, πλατφόρμες δημοσίων έργων, ΗΠΜ, e-Κτηματολόγιο, μετρήσεις με σύγχρονα μέσα, κ.α.).
Θεωρούμε αυτονόητο η πολιτεία να ενισχύσει και τον κλάδο μας, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις  ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις , μετά από δεκαετή οικονομική κρίση αλλά και την κρίση πανδημίας. 

Αιτούμαστε να λάβετε υπόψη τη δυσχέρεια ανάπτυξης την οποία αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι Μηχανικοί, ώστε να προχωρήσετε σε έκδοση Προγράμματος επιχορήγησης μέσω ΕΣΠΑ, στο οποίο θα επιδοτούνται οι Μηχανικοί για Ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους.
.  
Παρακαλούμε για τις σχετικές σας ενέργειες και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας ώστε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στη δημιουργία ενός τέτοιου χρηματοδοτικού εργαλείου".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ