Διασώθηκαν 220 άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης - "Ήταν στοιβαγμένοι σε αλιευτικό"

Διασώθηκαν 220 άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης - "Ήταν στοιβαγμένοι σε αλιευτικό"
Newsroom
Newsroom

Το αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος - Μεταφέρθηκαν στην Κω

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων - μεταναστών, στα ανοιχτά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Κοκκαλάς.

Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για 220 ανθρώπους που εντοπίστηκαν σε αλιευτικό σκάφος νότια της Καρπάθου και διασώθηκαν ενώ το σκάφος είχε ξεκινήσει από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

«Μόλις έγινε αντιληπτό από το Κέντρο Συντονισμού δεσμεύτηκαν εμπορικά παραπλέοντα πλοία. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν φτάσει στην Κω που υπάρχουν οι υποδομές. Είναι ασύλληπτο το ότι πάνω σε ένα τύπο πλοίου που δεν μπαίνουν πάνω από 15 άτομα είχαν στοιβαχθεί 220 ψυχές» είπε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι 220 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με φορτηγό πλοίο στην Κω. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 70 ν.μ. ΝΝΑ ν. Καρπάθου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή στην οποία επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως Β 6-7 BF.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες του αλιευτικού περισυλλέγησαν από το Φ/Γ “FREEDOM LINE” σημαίας Μάλτας, το οποίο κατευθύνεται προς ν. Κω. 

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ