Επιμελητήριο Χανίων: Πρόταση για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης στην Κρήτη

Συγκρότηση περιφερειακής επιτροπής που θα επεξεργαστεί ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο για την επόμενη δεκαετία προτείνει ο Αντώνης Ροκάκης

Σήμερα, 29 Ιουνίου, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, ανέλαβε στρατηγική πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης με στόχο να προωθήσει στη συνεδρίαση του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων της Κρήτης την από κοινού διαμόρφωση των όρων συγκρότησης περιφερειακής επιτροπής διεθνώς καταξιωμένων και εξειδικευμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων της Οικονομίας και της Επιχειρηματικότητας με αποστολή την επεξεργασία και εισήγηση του νέου Παραγωγικού Μοντέλου για την Ανάπτυξη της Κρήτης την επόμενη δεκαετία 2020-2030.

"Είναι αναγκαίο" - επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χανίων -  "στη συγκεκριμένη επιτροπή να προβλεφθεί ισόρροπη αντιπροσώπευση και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού μας.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει πρόσφατα ανακοινώσει τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διατύπωση Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας με Πρόεδρο τον νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη και αντικείμενο τη βέλτιστη αξιοποίηση του έκτακτου χρηματοδοτικού πακέτου των €32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρκαλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου και σε τηλεφωνική επικοινωνία του κου Ροκάκη μαζί τους επέδειξαν κατ’ αρχήν θετικό ενδιαφέρον στη σημερινή στρατηγική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων. 

Επιπλεόν, στρατηγική απόφαση για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του Επιελητηρίου Χανίων αποτελεί και ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του κτιρίου του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων. Το «πράσινο» έργο του Επιμελητηρίου Χανίων ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις €700.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί και τη μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιήθηκε από την κατασκευή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Χανίων. Με εισήγηση και προτοιμασία από τον Υπεύθυνο του ΓΕΜΗ, κο Γιώργο Πατεράκη, είναι έτοιμη προς έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων η προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Α.Κ. (λόγω έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας του Επιμελητηρίου Χανίων) με σκοπό την προετοιμασία και την ωρίμανση των αναγκαίων μελετών. Το έργο θα ενταχθεί προς 100% χρηματοδότηση στη Δράση 4.c.3. της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια». 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

"Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων -με τα τόσο κρίσιμα και στρατηγικά θέματα για το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου και του θεσμικού φορέα τους- δυστυχώς αναβλήθηκε για την αυριανή ημέρα, καθώς τα μέλη της παράταξης «Νέα Πορεία» θεώρησαν σωστό να απέχουν προτάσσοντας διαδικαστικά θέματα". 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ