Επιμένουν ... χωρίς κράνος οι Ηρακλειώτες!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
Επιμένουν ... χωρίς κράνος οι Ηρακλειώτες!

Η "παράβαση της εβδομάδας" έβγαλε "στη φόρα" την διαχρονικά, κακή μας νοοτροπία

Της Κατερίνας Παντινάκη

Μπορεί να είναι αιτία ... το μαλλί, ή ακόμη και η ζέστη των ημερών και οι δικυκλιστές αφήνουν το κράνος στο σπίτι ή οδηγούν έχοντάς το περασμένο στο βραχίονα του χεριού τους. Ωστόσο τίποτα δεν μπαίνει στη ζυγαριά με την ασφάλεια και τη ζωή μας. Οι Ηρακλειώτες οδηγοί δικύκλων, πάντως, φαίνεται πως είναι αμετανόητοι και δεν πτοούνται ούτε από τις εκατοντάδες κλήσεις που κόβονται καθημερινά από την Τροχαία Ηρακλείου.

Η εκστρατεία που γίνεται από την Τροχαία ανά την Ελλάδα αναδεικνύει τα κακώς κείμενα στους δρόμους και ταυτόχρονα επιχειρεί να συνετίσει τους οδηγούς που ... επιμένουν παραβατικά. Η θλιβερή πραγματικότητα των αριθμών όμως δείχνει ότι το Ηράκλειο "φιγουράρει" στις πρώτες θέσεις των παραβατικών περιοχών, και μάλιστα δεύτερο αμέσως μετά την Αττική.

Για την εβδομάδα που πέρασε οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (745), του Ηρακλείου (418), της Α’ Δωδεκανήσου (256), της Θεσσαλονίκης (236), της Αχαΐας (103) και της Κορινθίας (80).

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι από τις 418 παραβάσεις, η συντριπτική πλειονότητα - οι 389 - αφορούν το προστατευτικό κράνος, ενώ οι υπόλοιπες καταδεικνύουν την αντικοινωνική μας συμπεριφορά αφού αφορούν σε παρεμπόδιση ραμπών διάβασης και στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ