Επίσκεψη Παπανδρέου στο Αρκαλοχώρι: Μέτρα στήριξης, ζήτησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και εκ νέου διεκδικητής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Κρήτη. Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη. Παρουσίασε τα προβλήματα, τα βήματα που ακολουθήθηκαν στα ζητήματα της στέγασης, της σίτισης, της επαναλειτουργίας των σχολείων και μίλησε για όσα πρέπει να γίνουν από δω και πέρα, προκειμένου η περιοχή να βρει ξανά την ελπίδα της και να αποτελέσει πάλι εμπορικό κέντρο, με ουσιαστική όμως στήριξη.

Έκανε επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στην επιπλέον χρηματοδότηση που χρειάζεται ο Δήμος για την ανοικοδόμηση του, με χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα υποδομών και αποζημιώσεις, με πιο γρήγορες διαδικασίες.

«Χρειάζονται μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και ένα σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή. Έχουμε καταφέρει κάτι ακατόρθωτο μέχρι τώρα, σε ό,τι αφορά τη σίτιση και τη στέγαση των σεισμόπληκτων. Τώρα όμως, χρειάζονται χρήματα για να μπορέσουμε προχωρήσουμε στην οικιστική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Ο κ. Παπανδρεου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίσματα, ενώ βρέθηκε και στον χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί οι οικίσκοι, στους οποίους φιλοξενούνται οι σεισμοπαθείς.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Παπανδρεου διαπίστωσε ότι για τους κατοίκους αυτούς, την μέχρι πρότινος αγωνία για την επόμενη ημέρα, έχει διαδεχτεί η χαρά και η αισιοδοξία της σταδιακής μετάβασης σε πιο κανονικούς ρυθμούς, αποδίδοντας εύσημα στην δημοτική Αρχή, αλλά και τους εθελοντές για τα γρήγορα αντανακλαστικά.

«Είναι μεγάλο το πλήγμα που υπέστη η περιοχή από τους σεισμούς. Δυστυχώς συνεχίζονται και οι μετασεισμοί. Είναι όμως και εντυπωσιακή η προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και του Εθελοντισμού, που συνέβαλαν τοπικά, αλλά και από όλη την Ελλάδα, για να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους, την εργασία τους και το βιος τους.

Καλές οι εξαγγελίες, όμως πρέπει στην πράξη να δούμε γρήγορες αποφάσεις και επενδύσεις για τη στήριξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ξαναστηθεί το χωριό και όλη η περιοχή, ώστε να μπορεί να χτιστεί ξανά το Αρκαλοχώρι.

Είμαστε εδώ και με το Βασίλη (Κεγκέρογλου) που είναι ο τόπος καταγωγής του και συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας για να δούμε πως θα συμβάλλουμε και εμείς, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, στην προσπάθεια που γίνεται», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο κ Παπανδρέου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ακολούθως ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Θραψανό και το δημοτικό σχολείο που υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό, καθώς και το νέο χώρο όπου φιλοξενούνται οι μαθητές του σχολείου.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου ο Γιώργος Παπανδρέου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ