Επίσκεψη Θραψανιώτη στην Διεύθυνση Δασών Λασιθίου

Newsroom
Newsroom

Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το θέμα των Δασικών χαρτών

Πάνω από σαράντα πέντε χρόνια θα χρειαστούν για να εξετασθούν οι αιτήσεις πολιτών για τις αντιρρήσεις και τα πρόδηλα σφάλματα που έχουν υποβληθεί για τους Δασικούς Χάρτες νομού Λασιθίου .
     Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης την Τετάρτη 17/08 στην Διεύθυνση Δασών  Λασιθίου με τον Προϊστάμενο  κ Μανώλη Κουδουμά.

     Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου Μαρία Βάρδα και Μαρία Καφετζάκη και ο Θεόφιλος Μουστάκας – Βρεττός, συνεργάτης του Βουλευτή.

Όπως ανακοινώθηκε:
 
"Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το θέμα των Δασικών χαρτών, τα προβλήματα που υπάρχουν και η αδυναμία εξέτασης των αιτήσεων, λόγω και έλλειψης προσωπικού.

   Ως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είχαν υποβληθεί σύμφωνα με την ενημέρωση:
10.492 αντιρρήσεις και 
3022 πρόδηλα σφάλματα .
    Σύνολο 13.514 αιτήσεις.
     
   Οι αντιρρήσεις σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να εξεταστούν από τριμελή επιτροπή την οποία αποτελούν ένας δασολόγος, ένας μηχανικός και ένα δικηγόρος . Οι επιτροπές δεν έχουν καν συσταθεί ακόμα. Η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να εξετάζει 25 αντιρρήσεις τον μήνα βάσει νόμου. Μόνο για τις αντιρρήσεις θα απαιτηθούν 35 χρόνια! Το πιθανότερο να μην εξεταστούν ποτέ...
   Τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική με τους Δασικούς Χάρτες επιδεινώνονται και από την έλλειψη προσωπικού.

Σήμερα στην Διεύθυνση Δασών  Λασιθίου υπηρετούν ως μόνιμο προσωπικό 5 ΠΕ υπάλληλοι. Τέσσερις (4) δασολόγοι και ένας (1) δασοπόνος, ενώ δεν υπάρχει διοικητικός Υπάλληλος. Χρέη διοικητικού υπαλλήλου εκτελούν δασοφύλακες. 
Συζητήθηκε επίσης και η Αναφορά που κατέθεσε ο Μανόλης Θραψανιώτης, η οποία ερμηνεύθηκε ως Ερώτηση.
     Ο Βουλευτής εξήγησε την διαφορά μεταξύ Αναφοράς και Ερώτησης, τονίζοντας ότι ως Αναφορά κατατίθεται στην Βουλή ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο κοινοποιείται σε αποδέκτες μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής.  Δεν σχολιάζεται και δεν ερμηνεύεται.
     Το συμπέρασμα από την συζήτηση είναι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών κινδυνεύει να χάσει τις περιουσίες του".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ