Επιστολή αγροτών σε Σκρέκα για την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Επιστολή αγροτών σε Σκρέκα για την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Τι αναφέρει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Στο θέμα της επιδότησης ρήτρας αναπροσαρμογής στις αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρεται - με επιστολή της στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα - η διοίκηση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της πλατφόρμας power pass, ο αγροτικός κόσμος διαπιστώνει προς μεγάλη απογοήτευση του, ότι οι αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των δικαιούχων.

Σας τονίζουμε ότι τους τελευταίους 10 μήνες το σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχει υποστεί τεράστια επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής με κύριο αίτιο την αύξηση στην τιμή χρέωσης κιλοβατώρας αλλά και την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έως τώρα, η ανάγνωση των εκπτώσεων χρέωσης στους λογαριασμούς ρεύματος αποτελεί ένα πολύπλοκο γρίφο για τους αγρότες, που όμως καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα : τουλάχιστον διπλασιασμό της συνολικής αξίας σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, όπου και ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις στην χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις, εσάς αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών ότι και ο πρωτογενής τομέας θα στηριχθεί από τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να διευκρινιστεί αν σκοπεύετε να υλοποιήσετε αυτήν την δέσμευση σας και με ποιον τρόπο τελικά ο Έλληνας αγρότης θα ξεπεράσει αυτόν το σκόπελο ώστε να συνεχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας".


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ