Επιστολή Φραγκίσκου Παρασύρη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Newsroom
Newsroom

Αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στις αμπελοκαλλιέργειες.

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες, λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γιώργο Τσακίρη
Ηράκλειο, 8 Ιουνίου 2023 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
 
Όπως, με βεβαιότητα, γνωρίζετε σε κατ’ εξοχήν αμπελουργικές περιοχές του Νομού Ηρακλείου, ύστερα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις παρατηρούνται ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες είτε από την εμφάνιση περονόσπορου είτε και βοτρύτη. Αν και πρόκειται για μη αποζημιούμενα αίτια από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον κείμενο κανονισμό, κρίνεται αναγκαία η αναζήτηση κάθε δυνατής λύσης, στην κατεύθυνση της εκκίνησης των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων αμπελουργών μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ή άλλων προγραμμάτων.
Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν την εξέλιξη του προβλήματος, το οποίο δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί στην πραγματική του διάσταση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ύστερα από την ολοκλήρωση των ελέγχων των αρμοδίων φορέων.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αγροτικές και Συνεταιριστικές Ενώσεις του Ηρακλείου έχουν ήδη έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η κατάθεση εμπεριστατωμένης πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία, τόσο για το ύψος των βροχών, όσο και τα πορίσματα των κλιμακίων που εκτελούν τους επιτόπιους ελέγχους. Επειδή, ήδη βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της συγκομιδής των επιτραπέζιων σταφυλιών, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη στήριξη των παραγωγών του Ηρακλείου.
 
Με εκτίμηση,
Φραγκίσκος Παρασύρης
Υπ. Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ