Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ζήτησαν τα σωματεία

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ζήτησαν τα σωματεία

Συγκεντρώσεις και πορεία στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο από εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του Ηρακλείου δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις με αίτημα την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

Έξω από δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, με τα πανό και τα συνθήματά τους έκαναν καθαρό πως δεν γίνεται ανεκτό αντί να εντάσσονται στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας οι κλίνες ΜΕΘ και απλές κλίνες νοσηλείας, τα διαγνωστικά εργαστήρια και το υγειονομικό προσωπικό τους, να παραμένουν πηγή αμύθητης κερδοφορίας από τους κλινικάρχες ενώ τα θύματα της πανδημίας μέρα με τη μέρα ανεβαίνουν και αλλού διασωληνωμένοι δεν βρίσκουν ΜΕΘ. Επίταξη τώρα χωρίς καμία αποζημίωση!

Η πρωτοβουλία ανήκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη" και την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, στην οποία ανταποκρίθηκαν κι άλλοι φορείς, (Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κλπ). Τα συνδικάτα των εργατών ανέδειξαν την τραγική κατάσταση για την υγεία του λαού και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης καθώς η πανδημία καλπάζει φέρνοντας Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ κοντά στα όριά τους (σχεδόν γεμάτες ΜΕΘ και πολλά νοσηλευόμενα κρούσματα).

Κατήγγειλαν την μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με την συνεχή περιστολή υπηρεσιών υγείας ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες με αποτέλεσμα έμφραγμα στα ραντεβού στα τακτικά ιατρεία και στις αναμονές των τακτικών χειρουργείων. Απαίτησαν μηχανισμούς μαζικού εμβολιασμού αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία, χωρίς εκπτώσεις στις υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας, με όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια έξω από τα παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών του φαρμάκου! Τέλος απαίτησαν να πληρώσει η εργοδοσία για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, κυρίες εστίες μετάδοσης. Ακολούθησε πορεία που διέδωσε την κινητοποίηση και την διεκδίκηση στο κέντρο της πόλης. 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ