Επιτέλους, ανοίγει ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά!

Newsroom
Newsroom

Σαν θαύμα μοιάζει η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία - Ολοκληρώνονται οι διαγραμμίσεις και αύριο θα γίνει η τελική πρόβα

Καλά είναι τα νέα για τον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς που παραμένει κλειστός, εδώ και περίπου επτά μήνες, λόγω της εκτεταμένης κατολισθητικής καθίζησης που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα να τεθεί σοβαρότατο θέμα ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς.

Μάλιστα, το ρήγμα είχε βαθύνει αρκετά, φτάνοντας τους 60 πόντους ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μία σειρά από πρόσθετα προβλήματα που οδήγησαν την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του δρόμου σε αναβολές με την ταλαιπωρία των οδηγών να χτυπά "κόκκινο"!

Μέχρι και σε συμβολικό αποκλεισμό είχαν προχωρήσει πολίτες κι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, τον περασμένο Μαϊο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με φόντο την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Τελικά, την  Τετάρτη έγινε αυτοψία από κλιμάκιο της Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με αντιπροσωπεία του ΟΑΚ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive o Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Γιώργος Αγαπάκης, μετά την θετική εισήγηση της υπηρεσίας για το άνοιγμα του δρόμου την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η Τροχαία απεφάνθη θετικά.

Στις 10 το πρωί θα γίνει η τελικά "πρόβα" και στη συνέχεια, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών διαγραμμίσεων, ο δρόμος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, θα δοθεί σε κυκλοφορία, βάζοντας τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιο Καρακούδη που μίλησε για το θέμα στο Cretalive, πράγματι, από την αυτοψία προέκυψε ότι ο δρόμος έχει επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή του, πριν δηλαδή από την καθίζηση, και αύριο το μεσημέρι  θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, αφού πρώτα σταλεί η εισήγηση του ΟΑΚ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου κι εκδώσει ο Αστυνομικός Διευθυντής την απόφαση.

 

Δείτε επίσης:

Τότε παραδίδεται ο δρόμος της Μεσαράς!

Κλειστός και τον Ιούνιο ο δρόμος της Μεσαράς

Κλειστός έως τις 15 Μαΐου ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά!

Απέκλεισαν το δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ