Το ερευνητικό κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ επισκέφθηκαν Διγαλάκης και Κεφαλογιάννης

Το ερευνητικό κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ επισκέφθηκαν Διγαλάκης και Κεφαλογιάννης

Ο κ. Διγαλάκης χαρακτήρισε το ερευνητικό κέντρο του Ρεθύμνου ως μία εκπαιδευτική και ερευνητική δομή αριστείας.

Το ερευνητικό κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ επισκέφθηκαν σήμερα οι υφυπουργοί Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπου ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Κέντρου από τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, Νικόλαο Κατσαράκη.

Το ερευνητικό κέντρο που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στεγάζεται σε ένα αρχιτεκτονικά σύγχρονο κτήριο στην περιοχή Τρία Μοναστήρια το οποίο μεταβιβάζεται με σχετική τροπολογία στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, εξέλιξη η οποία βοηθάει στη λειτουργία και την περαιτέρω ερευνητική προοπτική του συγκεκριμένου Κέντρου. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κεφαλογιάννη ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε και είχε δεσμευτεί για τη συγκεκριμένη τροπολογία μεταβίβασης. Οι δύο υφυπουργοί ενημερώθηκαν για όλες τις έρευνες και τα πειράματα που αφορούν στη φυσική πλάσματος και λέιζερ οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ερευνητικό Κέντρο και εξυπηρετούν ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες που σχετίζονται με τη φυσική, την τεχνολογία, τα μαγνητικά πεδία, την οπτοηλεκτρονική και οπτοακουστική καθώς και προσομοιώσεις και μηχανολογικές κατασκευές. Ξεναγήθηκαν, επίσης, στις υπερσύγχρονες τεχνολογικά και εργαστηριακά εγκαταστάσεις του Κέντρου, ξενάγηση στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Ο κ. Διγαλάκης χαρακτήρισε το ερευνητικό κέντρο του Ρεθύμνου ως μία εκπαιδευτική και ερευνητική δομή αριστείας, ενώ όπως επισημάνθηκε τόσο από τον υφυπουργό Παιδείας όσο και από τον υφυπουργό Μεταφορών η Κρήτη έχει πλέον τις προοπτικές να γίνει ένα σύγχρονο Μεσογειακό Κέντρο Εκπαίδευσης με ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι κύριοι Διγαλάκης και Κεφαλογιάννης επισκέφτηκαν στη συνέχεια την παλιά πόλη του Ρεθύμνου ενώ συναντήθηκαν σε κεντρικό καφέ με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη της αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησαν θέματα του Ρεθύμνου και ζητήματα που απασχολούν το νησί.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ