Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για τους αγώνες των εργαζομένων

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αναφέρει ότι:

''Η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου

Απευθύνει: θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους Εργαζόμενους του Νομού, στα Σωματεία - μέλη του Κέντρου και σε όλους τους αντιπροσώπους, που με την σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στις εκλογές στις 16-12-2021, επέδειξαν για άλλη μια φορά υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.

Δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι :

-Θα συγκρουσθεί με κάθε πολιτική, που θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. 

-Θα συνεχίσει τον αγώνα και θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την προστασία, την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των συμφερόντων και των κεκτημένων με αγώνες και θυσίες, δικαιωμάτων των Εργαζομένων, ιεραρχώντας τα προβλήματα και θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα όλα εκείνα που έχουν σχέση με: 

 • τη σύνταξη και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, 
 • την ανεργία και τη διεύρυνση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, 
 • το μισθό και το μεροκάματο
 • την πιστή εφαρμογή της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας
 • τον περιορισμό, με στόχο την εξάλειψη, των εργατικών ατυχημάτων
 • τη πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Νομού (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Επιθεώρηση  Εργασίας, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας  κλπ.).

Διακηρύσσει: την απόφασή της να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ενότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο Νομό, την υπεύθυνη δράση, τη συνεργασία με όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού και την καθημερινή παρέμβασή της σε όλα τα τοπικά προβλήματα.

Καλεί: τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να ενταχθούν και να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και στο Εργατικό Κέντρο, για να δυναμώσουμε την φωνή μας και να εντείνουμε τον αγώνα για την προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας, ώστε 

Όλοι μαζί:

 • Να αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική που θίγει τα συμφέροντά μας και συρρικνώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται, γιατί δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα κυβερνά, αλλά ποιες είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει. Κι όταν αυτές οι πολιτικές συγκρούονται με τα δικαιώματά μας, θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους.
 • Να αντισταθούμε σε κάθε πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στο βωμό της θυσιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Το Εργατικό Κέντρο θα παλέψει στην κατεύθυνση να μπει στο επίκεντρο της εργατικής λαϊκής πάλης, ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την εκάστοτε Κυβέρνηση που τα υπηρετεί. 
 • Άμεσο ζήτημα για το Συνδικαλιστικό Κίνημα και το Εργατικό Κέντρο, είναι η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του Νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων.
 • Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την λύση των προβλημάτων μας με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και τους στόχους του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
 • Να δυναμώσουμε την καθημερινή μας παρέμβαση για την εξεύρεση λύσεων σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν  το Νομό μας.
 • Πιστέυει: ότι τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες του Κέντρου μας, με την παράλληλη άσκηση, ακόμη και αυστηρής, αλλά καλόπιστης κριτικής.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ