Έρχεται το 14ο Υπερκοπέλι

Newsroom
Newsroom

Όλες οι πληροφορίες.

Το 14ο «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ» έρχεται φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου  στους Αγίους Αποστόλους. Αποτελεί μία διοργάνωση – θεσμό πια για τον Σύλλογο «Ορίζοντα» και κατ’ επέκταση για την στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Μία Διοργάνωση που δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την καθοριστική συμβολή της αθλητικής παρέας του «Ορίζοντα», των εθελοντών του Συλλόγου, του Δήμου Χανίων, των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών ομάδων και πολλών άλλων που προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους σε αυτό το διήμερο. 

Ένα διήμερο γεμάτο με πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, ξεκινάμε με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίον οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο/ίδρυμα επιθυμούν, με σκοπό να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» συμμετέχουν φέτος τα σωματεία/σύλλογοι: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ Χανίων, Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών Και Ενηλίκων "Η Καρδιά του Παιδιού", Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (Κ.Η.Φ.Α.Π.) "Μεγαλόχαρη" ,  Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας, Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων – Η Προστασία των Ζώων, Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «Αρίων Χανιά», Σύλλογος «Ορίζοντας», Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ήπιες διαταραχές Αυτιστικού φάσματος Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Hummanity Greece, Συσσίτια Σπλάντζιας

Η πρώτη ημέρα κλείνει με το πιλάφι party και πολλή μουσική!

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου η ημέρα ξεκινά με τους αγαπημένους σε όλους μας πια αγώνες του Υπερκοπελιού: το «Υπερκοπελάκι» στις 9:00 και το «Υπερκοπέλι» στις 10:00, αγώνες τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει beach party με dj, σουβλάκια, μπίρες και αναψυκτικά.

Όλη η διοργάνωση έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του συλλόγου μας, την προώθηση του εθελοντισμού, την προβολή του έργου και άλλων σωματείων/ιδρυμάτων/κοινωνικών δομών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

  • 50m κολύμπι, 2km ποδήλατο και 1km τρέξιμο.  
  • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό t-shirt Διοργάνωσης, μετάλλιο, έπαινο

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

  • 600m κολύμπι, 21km ποδήλατο και 6km τρέξιμο.  
  • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt Διοργάνωσης, σκουφάκι, Bib Number, μετάλλιο, έπαινο
  • Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων, με πιστοποίηση από το Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα και το Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων), είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Σκοπός του είναι η στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο (οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία στους 5 ξενώνες που διαθέτει στην Αθήνα, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας, κάλυψη εξόδων εξετάσεων και θεραπειών που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κτλ) καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αθλητικών event).

Για δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/wxcjp6qcXrBiXM7u9


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ