Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Προς τον Υπουργό Άμυνας- Τι ζητούν οι βουλευτές

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης προς τον Υπουργό Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης και τις ελλείψεις γιατρών στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (Ν.Ν.Κ)

Αναλυτικά η ερώτηση:

''Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφο της αναδεικνύει τα προβλήματα, που υπάρχουν στη στελέχωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (Ν.Ν.Κ.).

Πιο συγκεκριμένα, μέσω καταγγελιών και παραπόνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Κρήτη, διαπιστώνεται ότι υπάρχει έλλειψη ιατρών στις ειδικότητες γυναικολόγου, ενδοκρινολόγου και παιδιάτρου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που τα συνδικαλιστικά όργανα των εν ενεργεία στρατιωτικών αναδεικνύουν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα στελέχη σχετικά με το Ν.Ν.Κ. Είναι προβλήματα, που ταυτίζονται με τα γενικότερα προβλήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων ανά την Επικράτεια και είναι απόρροια της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση που επικρατεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως γνωρίζει πολύ καλά και την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα στη δημόσια υγεία, αφού η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζει.

Η συνεχόμενη τακτική με στοχευμένες διαχρονικές «χειρουργικές» παρεμβάσεις, που αποσκοπούν στην υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας υγείας σε βάρος του λαού και προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, συνεχίζει να εφαρμόζεται. Η ώθηση των λαϊκών νοικοκυριών προς την ιδιωτική υγεία, αποτέλεσμα σύμπλευσης κυβέρνησης και ιδιωτικών συμφερόντων είναι μείζον πρόβλημα για το λαό γενικά, αλλά και ειδικότερα για τα στελέχη των ΕΔ. 

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στις αναφερόμενες ειδικότητες ιατρών στο Ν.Ν.Κ., απαλλάσσοντας τα στελέχη από την οικονομική αιμορραγία της κάλυψης αυτών των αναγκών, από τον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για την πρόσληψη ιατρών στις ειδικότητες γυναικολόγου, ενδοκρινολόγου και παιδιάτρου στο Ν.Ν.Κ'';

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ