Ερώτηση Λογιάδη για τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Δείτε την κοινοβουλευτική παρέμβαση

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για τις "δωρεάν μετακινήσεις για Πρότυπα και  Πειραματικά Σχολεία" κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέτα Μακρή, στη Βουλή, η οποία αναφέρθηκε ότι βρίσκεται προς επίλυση η διοικητική διαδικασία για την δωρεάν μετακίνηση μαθητών.

Αναφέρθηκε ότι «Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες της χώρας προωθεί τη διοικητική διαδικασία προς επίλυση του   ζητήματος της δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από τη σχολική τους μονάδα.»

και σημείωσε τα εξής:

Με την παρ. 1 του άρθρου 97 του ν.4610/2019 (Α ́70) καταργήθηκε, μεταξύ άλλων,  το άρθρο 44 του ν.3966/2011 (Α ́118), στην παρ. 9  του οποίου προβλεπόταν ότι: «Η επιλογή των μαθητών στα Π.Π.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους». Μετά την κατάργηση της ως άνω διάταξης, η μεταφορά των μαθητών των δημοσίων σχολείων από την οικία τους στο σχολείο και αντίστροφα διέπεται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β ́4217).
Ερωτάτε η κα Υπουργός:

Θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη της διαδικασίας;

Από πότε θα ισχύει για τους μαθητές;

 

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ