Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για την Ι.Μ. Γουβερνέτου

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για την Ι.Μ. Γουβερνέτου

Ζητούν την ανεμπόδιστη κοινή χρήση της επαρχιακής οδού στην περιοχή

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με θέμα "τις αναγκαίες ενέργειες της περιφέρειας για την ανεμπόδιστη κοινή χρήση της επαρχιακής οδού Ε38 στην περιοχή της Ι. Μ. Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων", κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης.

Αναλυτικά: 

Η αυθαίρετη ενέργεια της Ι. Μ. Γουβερνέτου, να τοποθετήσει πόρτες σε δημόσιο δρόμο, στη χαρακτηρισμένη Επαρχιακή Οδό Ε38 αρμοδιότητας της περιφέρειας Κρήτης, αποκόπτοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή κατοίκων και επισκεπτών, έχει προκαλέσει τις δίκαιες αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του Ακρωτηρίου.

Κοινό αίτημα όλων των παραπάνω είναι να επανέλθει αμέσως η πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στην ευρύτερη περιοχή που οδηγεί στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο της Ι. Μ. Γουβερνέτου και στο μονοπάτι που οδηγεί  στην Παναγία την Αρκουδιώτισσα, τον  Άγιο Αντώνιο, τη Μονή  Καθολικού, το Αυλάκι του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη και στην  πεζοπορική διαδρομή «Γουβερνέτο – Σταυρός».

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Ι.Μ. Γουβερνέτου συνιστά επικίνδυνη παρέμβαση στην οδική συγκοινωνία και υπονομεύει την ασφάλεια της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς,  όπως και το δικαίωμα στην αναψυχή.

Από την άλλη, η περιφερειακή αρχή δεν έφερε για να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο το αίτημα της Κοινότητας Χορδακίου και όλων των Κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, με βάση το κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν και δεν έχει ενημερώσει για τις ενέργειές της μέσω δικαστικής οδού.

Με βάση τα παραπάνω,  ερωτάται η περιφερειακή αρχή σε ποιες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα προχωρήσει ώστε με ευθύνη δική της και όλων των συναρμόδιων :

 

  • Να μπει τώρα τέλος στην αυθαιρεσία του αποκλεισμού του επαρχιακού δρόμου.
  • Να ληφθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με τη διατήρηση του χαρακτήρα της.  
  • Να συζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και να καθοριστούν οι περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ