Εθελοντική αιμοδοσία στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Εθελοντική αιμοδοσία στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Αυτά τα Χριστούγεννα ας μη μείνει κανείς χωρίς αίμα! 

  

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/12/2021 στο Χριστουγεννιάτικο κάστρο (πλατεία Ελευθερίας) και ώρες 17:00 - 20:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4 μήνες. 

aimodosia

Δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην αιμοδοσία άτομα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, πρόσφατη νόσηση με COVID-19 ή πρόσφατη επαφή με υποπτευόμενο ή βέβαιο περιστατικό COVID-19. 

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. Παράλληλα θα γίνονται εγγραφές για δωρητές μυελού των οστών, παραδόσεις ασκών σε εγκύους για δωρεά ομφάλιου αίματος και εγγραφές δωρητών οργάνων. 

 

 

 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com

www.aimatocritis.gr 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ