Εθελοντική αιμοδοσία, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Εθελοντική αιμοδοσία εξελίσσεται καθημερινά στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά, από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τα ταξικά σωματεία του Νομού Χανίων δυναμώνουμε τη φωνή για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.  

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, νέους και παλιούς αιμοδότες να έρθουν μαζικά να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. Ο αιμοδότης προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ασθενών προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο κάθε εθελοντής πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

• Να είναι 18-65 ετών.

• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.

• Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

 

Η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται  στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθημερινά 9πμ-4μμ και Σάββατο 9πμ-2μμ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ