Έτοιμα τα σχολεία στο Οροπέδιο για το πρώτο κουδούνι!

Παραδόθηκαν σε όλα τα σχολεία όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Το κουδούνι για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς δύσκολης και πρωτόγνωρης, ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, συντασσόμενος και εναρμονιζόμενος προς τις νέες συνθήκες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε σήμερα οι σχολικές μονάδες της περιοχής να είναι πλήρως έτοιμες!

Η Δημοτική Αρχή μερίμνησε χωρίς καμία καθυστέρηση και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του χρόνου, όλες οι σχολικές μονάδες του Οροπεδίου Λασιθίου (Γυμνάσιο- Λύκειο, Δημοτικό, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νηπιαγωγεία) να είναι εφοδιασμένες με τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται μαθητές και διδάσκαλοι κατά του Κορωνοϊού, και έτοιμες καθ’ όλα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος. Δημήτρης Τζιράκης,  παρέλαβε και διένειμε σήμερα ανά σχολική μονάδα /τμήμα αυτόματες συσκευές αντισηπτικού και αφροσάπουνου για κάθε τάξη, για κάθε διάδρομο, για τους  χώρους υγιεινής, και για κάθε γραφείο διδασκόντων /διευθυντών,απολυμαντικά σε υγρή αλλά και αεριούχο μορφή για απολυμάνσεις, δύο πλενόμενες μάσκες για κάθε παιδί και μάσκα για τους εκπαιδευτικούς ,αυτόματες συσκευές χαρτιού ατομικής υγιεινής, και ,φυσικά, ατομικά αντισηπτικά για να έχει κάθε παιδί ξεχωριστά στο θρανίο του!

 

Αναλυτικά, ο Δήμος προμηθεύτηκε και διένειμε τα κάτωθι : 

  • 400 υφασμάτινες μάσκες (προσαρμοσμένες για παιδιά/ έφηβους και διδάσκοντες)
  • 169 ατομικά αντισηπτικά 
  • 62 συσκευές αντισηπτικού (επιτοίχιες αλλά και επιτραπέζιες και επιδαπέδιες για όλες τις εισόδους)
  • 16 συσκευές χειροπετσέτας, αφροσάπουνου,αντισηπτικού αυτόματης λειτουργίας.

Σε αυτή την υγειονομική δοκιμασία, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή στέκεται συνεχώς στο πλάι των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, και διαβεβαιώνει και δημόσια πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους με κάθε μέσο και τρόπο, εξασφαλίζοντας όλα όσα πρέπει έγκαιρα ,για την προάσπιση της υγείας, της ασφάλειας και της ακεραιότητας όλων. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ