Εξελίξεις τον Μάρτιο για την ανάπλαση της Αγίας Τριάδας

Στόχος να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση

Ο Μάρτιος θεωρείται μήνας - σταθμός για τα σχέδια ανάπλασης της Αγίας Τριάδας, απ' την δημοτική αρχή Ηρακλείου. Η πρόθεση για την αναζωογόνηση της περιοχής είναι δεδομένη, πλάνο έχει εκπονηθεί, κι απομένει ο κρίσιμος παράγων της χρηματοδότησης!

Λεφτά μπορούν να εξασφαλιστούν είτε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω ΕΣΠΑ, είτε από ίδιους πόρους του Δήμου. Στη Λότζια εξετάζουν και την βασική αλλά και την εναλλακτική λύση, ενόσω ετοιμάζονται να υποβάλλουν την τελική τους πρόταση για την οδό Δελημάρκου και των  παράλληλων μικρών δρόμων.

"Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην Αγία Τριάδα. Το χρωστάμε στους δημότες της περιοχής" δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, που αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία των επικείμενων παρεμβάσεων:

Ο πολεοδομικός ιστός θα διατηρηθεί, καθώς και η ομολογουμένως δαιδαλώδης μορφή των στενών, που άλλωστε δίνουν διαφορετικό τόνο συνολικά στην πόλη του Ηρακλείου. Με πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις, καινούργιο αστικό εξοπλισμό και απαγόρευση της παράνομης στάθμευσης θα αναδειχθεί η γοητευτική και χαμένη στον χρόνο ταυτότητα της Αγίας Τριάδας. Απαιτείται μία αρμονική σύνδεση με τις γύρω οδούς και τα παραπλήσια στενά. Σε πρώτο πλάνο έρχεται και η αξιοποίηση της φάμπρικας Ανωγειανάκη. Μία από τις πολιτιστικές διαδρομές θα περνά μέσα απ' την ιστορική συνοικία.

Εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, που είναι και το μείζον, μπουλντόζες θα δούμε εκτός απροόπτου το Φθινόπωρο. 
Η δημοτική αρχή στοχεύει στην "αναβάθμιση" της παλιάς λαχαναγοράς, με μία συνολική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ