Εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

α. Σούγια – Δώματα – Αγία Ρουμέλη

Σάββατο 23 – Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Πεζοπορία στο πιο όμορφο, αλλά και αρκετά απαιτητικό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κρήτη. Αυτό, το μεγάλο σε μήκος παραλιακό μονοπάτι με τις επάλληλες υψομετρικές εναλλαγές, είναι κατάλληλο για έμπειρους πεζοπόρους και προσφέρει τοπία μαγευτικής ομορφιάς.

Το Σάββατο πριν το χάραμα αναχωρούμε από το Ηράκλειο για τη Σούγια. Λίγο μετά την άφιξή μας ξεκινάμε την πεζοπορία στο Ε4 με προορισμό τα Δώματα όπου θα απολαύσουμε τη θάλασσα στη μοναδική παραλία και θα διανυκτερεύσουμε ενώ ένα μικρό σκάφος θα μας επανεφοδιάσει με νερό.

Την Κυριακή νωρίς το πρωί συνεχίζουμε την πορεία μας από τα Δώματα προς τα ανατολικά, ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι Ε4, με το υψηλότερο σημείο στα 350μ., μέχρι την Αγία Ρουμέλη. Επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι για να επιστρέψουμε στη Σούγια και από εκεί στο Ηράκλειο.

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης  •  Ώρες πορείας: 7+6  •  Β.Δ.: 3

Ώρα αναχώρησης: 06:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Πέμπτη, 20.00 – 22.00 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810227609.

β. Παξιμάδια

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Συχνά θα ακούσετε τους Μεσαρίτες να αναφέρονται σε αυτά ως «Ελεφαντάκι», καθώς από την Μεσαρά θυμίζουν ένα ξαπλωμένο ελέφαντα πάνω στο νερό. Χωρίζονται μεταξύ τους με ένα στενό δίαυλο θάλασσας, που ονομάζεται Μπο(υ)γάζι και το συνολικό τους μήκος φθάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρούμε με το λεωφορείο για Κόκκινο Πύργο. Εκεί επιβιβαζόμαστε σε καραβάκι και ξεκινάμε για τα Παξιμάδια. Στο ένα από τα δύο νησάκια πραγματοποιούμε μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του και έπειτα μεταβαίνουμε σε παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό.

Τέλος, με το καραβάκι κάνουμε τον περίπλου των δύο νησιών και επιστρέφουμε στον Κόκκινο Πύργο, όπου μας περιμένει το λεωφορείο για επιστροφή στο Ηράκλειο.

**Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, φροντίστε για την άμεση εγγραφή σας. Επίσης, διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για τυχόν μη πραγματοποίηση της εξόρμησης λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών (υψηλοί άνεμοι).

Αρχηγός: Φάνης Μάμος  •   Ώρες πορείας: 2 (προαιρετικά)  •   Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 08:30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ