Ευχαριστήριo για την εκδήλωση του 2ου Λυκείου Ηρακλείου

Η Ιστορία  ξεδιπλώθηκε, αφού αρκετοί από αυτούς ήταν ορφανοί, θύματα του πολέμου...

Στο αμφιθέατρο του του Γενικού Λυκείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, η εκδήλωση που βασίστηκε στην έρευνα των  αρχείων 1950-60 με τίτλο «επάγγελμα πατέρα-σχοινοπλόκος, επάγγελμα-πατέρα ορφανός».  

Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους η ομάδα έρευνας καθηγητών και μαθητών, ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων:

"Πολλοί ηλικιωμένοι πρώην μαθητές άκουσαν νέα παιδιά (μερικά ήταν δικά τους εγγόνια) να διαβάζουν με συγκίνηση, τρυφερότητα και σεβασμό βιογραφικά στοιχεία για μαθητές, καθηγητές και τον γυμνασιάρχη της γενιάς τους. 

Η Ιστορία  ξεδιπλώθηκε, αφού αρκετοί από αυτούς ήταν ορφανοί, θύματα του πολέμου... 

Εύθυμες νότες προστέθηκαν με τις εξιστορήσεις, τα παρατσούκλια και τις τιμωρίες της εποχής. Η μουσική ομάδα των μαθητών έκλεισε τη γιορτή με τραγούδια και χορό.  Όσοι ενδιαφέρονται θα βρουν το έντυπο της έρευνας-εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του σχολείου. Ευχαριστούμε τις εταιρείες  «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – καταστήματα», «ΦΗΜΗ – αναψυκτικά», «ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ – αρτοποιεία» για τα κεράσματα. 

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, όσους μας επισκέφθηκαν και όσους θα ήθελαν αλλά δεν μας είδαν από κοντά". 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση