Ευχαριστήριο του Ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου»

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρώα εδάφη της Μικράς Ασίας

Το (δημοτικό) Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Χερσονήσου με τη λήξη των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρώα τους εδάφη της Μικράς Ασίας και τα θύματα του ανιαρού εκείνου πολέμου με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, ευχαριστεί δια του προέδρου του τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος, όπως τονίζεται, με την έναρξη των εκδηλώσεων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση αλλά και τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, ο οποίος "αγκάλιασε" τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Ακόμη τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χερσονήσου κ. Μιχάλη Καρακατσάνη, την ειδική σύμβουλο κ Μαριάντα Γκολέμη και τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη,  για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τις ενέργειές τους σε επίπεδο Υπουργείων και λοιπών φορέων, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και τους υπαλλήλους του Δήμου Χερσονήσου για την γραμματειακή τους υποστήριξη.

Επίσης ευχαριστώ πολύ τους εκλεκτούς ομιλητές την πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος και ομιλητών των κέντρων για την UNESCO κ. Μ Ζηλεμένου και το τμήμα απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Ευχαριστούμε τους βουλευτές Ν. Ηρακλείου που παρευρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες του Δήμου Χερσονήσου στις χορωδίες Αλατσατιανών και Μαλίων και τον μαέστρο τους, οι οποίες  με τα μικρασιατικά τραγούδια και τους χορούς έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις, καθώς και στους μουσικούς της Άνω Βάθειας που ετόνευσαν το κλίμα των εκδηλώσεων".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ