Ευχές του Μανώλη Φραγκάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Ο δήμαρχος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου

Θερμές ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο έστειλε σήμερα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου.

Στο μήνυμά τους προς την εκπαιδευτική κοινότητα ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

“Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών του Covid-19, γεμάτη ελπίδες και ευκαιρίες για απόκτηση εποικοδομητικής και ουσιαστικής γνώσης από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θέλω να διαβεβαιώσω όλη τη σχολική κοινότητα ότι ως Δήμος Μινώα Πεδιάδας είμαστε δίπλα σας. Οι σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών χώρων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα το επιβεβαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Θέλω να γνωρίζετε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς πόρους, για τη βελτίωση και συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών που είναι στην αρμοδιότητά μας, έτσι ώστε το περιβάλλον, στο οποίο επιτελείται το διδακτικό έργο να είναι καταρχήν ασφαλές, υγιές, αλλά και φιλικό τόσο προς τον μαθητή, όσο και προς τον εκπαιδευτικό.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και ασφάλεια».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 

Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μια σειρά από εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου καθώς και εργασίες κατασκευής νέων ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, π/υ άνω των 550.000 €  ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα δημοπρατούνται δυο πολύ σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών υποδομών συνολικού π/υ άνω του 1,1 εκατ. € και ειδικότερα του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου (π/υ έργου: 658.000,00€, ημερομηνία δημοπράτησης: 17/09/2021) και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου (π/υ έργου: 476.000,000€, ημερομηνία δημοπράτησης: 21/09/2021).

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ