Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Newsroom
Newsroom

Το σχολείο επισκέφθηκαν 12 εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανίας και την Πορτογαλία

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου επισκέφθηκαν ευρωπαίοι/ες εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της παρακολούθησης εργασίας (job shadowing) του προγράμματος Erasmus. Πιο συγκεκριμένα, 12 (δώδεκα) ευρωπαίοι και ευρωπαίες συνάδελφοι από σχολεία της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας επισκέφθηκαν το σχολείο μας και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η συμπερίληψη, η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης- των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα προγράμματα etwinning, για τα οποία  το σχολείο μας έχει βραβευθεί με την Ετικέτα Ποιότητας Σχολείου etwinning, οι τρόποι διάχυσης των προγραμμάτων Erasmus στη σχολική και ευρύτερη κοινότητα αλλά και η με μεγάλη επιτυχία συμμετοχή των μαθητών/τριών μας σε μαθητικούς τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς και διαγωνισμούς δικτύων. Επίσης, τους παρουσιάσαμε τις δράσεις της σχολικής κοινότητας που μας οδήγησαν στην κατάκτηση της πράσινης σημαίας, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, αποτέλεσμα των συντονισμένων δράσεων ολόκληρης της σχολικής κοινότητας για τρία συνεχή χρόνια. Οι επισκέπτες μας, επιπλέον, μας παρουσίασαν στοιχεία για τις χώρες τους και το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Η εξαιρετικά γόνιμη αυτή συνεργασία ευελπιστούμε ότι θα αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη για τα εμπλεκόμενα σχολεία.

δ

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από τη Διευθύντρια του σχολείου μας Κοκοτσάκη Αντωνία, από τους εκπαιδευτικούς Αθανασάκη Μαρία, ΠΕ80,Υποδιευθύντρια, Γιασσάκη Ευαγγελία, ΠΕ07, Κυδωνιέως Κυριακή, ΠΕ06, Μπενέτου Σπυριδούλα, ΠΕ02, Τσανάκα Βασιλική, ΠΕ03 ΕΑΕ, Τσαπάκη Ελένη, ΠΕ03, Φιλιππίδου Αννα, ΠΕ02, Φιολιτάκη Μαρία, ΠΕ02,  Χουρσάν Χρυσή,ΠΕ02 καθώς και από τα μέλη της ΕΔΥ Στέφου Μαρία-Αμαλία,ΠΕ23,  Βαβούρη Ελευθερία, ΠΕ30.

Η διευθύντρια Κοκοτσάκη Αντωνία και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν καλές πρακτικές του σχολείου μας: Αθανασάκη Μαρία, ΠΕ80,Υποδιευθύντρια, Γιασσάκη Ευαγγελία, ΠΕ07, Κυδωνιέως Κυριακή, ΠΕ06, Μπενέτου Σπυριδούλα, ΠΕ02, Τσανάκα Βασιλική, ΠΕ03 ΕΑΕ, Τσαπάκη Ελένη, ΠΕ03, Φιλιππίδου Αννα, ΠΕ02, Φιολιτάκη Μαρία, ΠΕ02,  Χουρσάν Χρυσή,ΠΕ02 καθώς και τα μέλη της ΕΔΥ Στέφου Μαρία-Αμαλία,ΠΕ23,  Βαβούρη Ελευθερία, ΠΕ30.

Είχαμε επίσης την τιμή να υποδεχτούμε την κα Γιγουρτάκη Μαρία, Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής εκπαίδευσης Κρήτης καθώς και την κα  Βουράκη Αρετή, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης που με τις εισηγήσεις τους εμπλούτισαν το πρόγραμμα και έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η διευθύντρια ευχαριστεί θερμά το σύλλογο διδασκόντων για τη στήριξη της δράσης, γεγονός  που αποδεικνύει  για άλλη μια φορά το συνεργατικό κλίμα που διακρίνει το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου προς όφελος πάντα των μαθητών/μαθητριών του.

Ακολουθούν τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στο job shadowing 

1.Oberschule an der Hermannsburg - Bremen, Germany

2. Collège  Ogec Ensemble Scolaire Sacré Cœur - Tourcoing, FranceIES Poeta Tomas Morales Castellano - Gran Ganaria, Spain

3. Collège Jacques Decour - Saint Pierre des Corps, Tours,  France

4. Agrupamento de Escolas Raul Proença -Caldas da Rainha, Portugal

5. IES Pablo Diez -  Boñar, León, Spain

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ