Έζησαν την κόλαση με το πιστόλι στον κρόταφο και τους ... λύτρωσαν οι αστυνομικοί

Έζησαν την κόλαση με το πιστόλι στον κρόταφο και τους ... λύτρωσαν οι αστυνομικοί

Συγκλονιστικές περιγραφές από το δράμα που έζησαν οι μετανάστες στα χέρια των αδίστακτων διακινητών - Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις σπηλιές και η απελευθέρωση από τους αστυνομικούς που υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ...

Το ανθρώπινο δράμα που κρύβεται πίσω από την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών φέρνουν στο φως οι μαρτυρίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση και ... λύγισαν με τις εικόνες που αντίκρισαν αλλά και οι μαρτυρίες μεταναστών που βίωσαν τον τρόμο όταν βρέθηκαν με το πιστόλι των διακινητών στον κρόταφο. 

Οι άνθρωποι, πολλοί οικογενειάρχες, θέλησαν απλώς να ζήσουν μία καλύτερη ζωή. Ξεριζώθηκαν, ξεπουλήθηκαν με ένα και μόνο όνειρο: να φθάσουν στην Ευρώπη. Και τελικά κατέληξαν να ποδοπατούνται σε τρύπες που τις είχαν «βαπτίσει» στάνες και σε απόκρημνες σπηλιές.
Ημέρες και νύχτες σαν τους ποντικούς, ο ένας πάνω στον άλλον. Σήμερα έρχεται το σκάφος. Αύριο έρχεται το σκάφος. Και εκείνοι άρχισαν να πεινάνε, να κρυώνουν, να αρρωσταίνουν. Μέσα στη βρώμα και στη δυσωδία. Δίπλα σε περιττώματα. Τους ξυλοκοπούσαν για να κάνουν την ανάγκη τους. Με το όπλο στον κρόταφο τούς συνόδευαν και τους κλωτσούσαν. Οι διακινητές πυροβολούσαν και όποιον έπαιρνε ο χάρος. Ένα παιδί βρέθηκε τετ-α-τετ με τον θάνατο γιατί αρρώστησε βαριά. 

Αγανάκτησαν. Απελπίστηκαν. Στο διάβολο και το σκάφος, στο διάβολο και η Ιταλία. Μόνο να φύγουν από αυτήν την καταραμένη τρύπα, να βρουν την ελευθερία τους. Ξεσκίστηκαν τα πόδια τους να διασχίσουν την Τουρκία, κινδύνευσαν να θαλασσοπνιγούν να περάσουν στην Ελλάδα και έφθασαν στην Κρήτη, πιστεύοντας ότι ήταν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους. Μόνο που το βήμα αυτό έμελλε να μείνει μετέωρο σαν τις ελπίδες τους. Οι διακινητές τους εξουσίαζαν ψύχη και σώμα, προτάσσοντας τα όπλα σε όποιον σήκωνε κεφάλι. Τους αντιμετώπιζαν σαν ένα προπληρωμένο κομμάτι «κρέας».

«Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή» περιέγραψε αστυνομική πηγή. Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι άνδρες της ΟΕΑ λειτούργησαν σαν «απελευθερωτές» για αυτές τις κατατρεγμένες ψυχές, οι οποίες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τη χαρά τους. Οι διακινητές δεν πρόλαβαν να κινήσουν ούτε τα βλέφαρά τους. Κυκλωμένοι από τους πάνοπλους αστυνομικούς πέταξαν τα όπλα και παραδόθηκαν. Και αν οι «κακοί» της υπόθεσης λούφαξαν, αναγνωρίζοντας ότι …«the game is over», το συναίσθημα ευγνωμοσύνης στα μάτια εκείνων ήταν ανατριχιαστικά διαπεραστικό. «Νιώσαμε ότι τους λυτρώσαμε. Τους λυπήθηκε η ψυχή μας» μας περιέγραψε συγ-κλονισμένος αστυνομικός. Τους περιέθαλψαν, τους έδωσαν νερό να ξεδιψάσουν και εκείνοι έδειξαν αμέσως ότι τους εμπιστεύονται. Και φώναζαν τα ονόματα όσων τόσες ημέρες τους κρατούσαν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που μόνο σε ταινίες όπως το "Εξπρές του Μεσονυκτίου" μπορεί κάποιος να δει.

Όπως έγραψε το Cretalive οι 19 συλληφθέντες απολογούνται την Τρίτη και την Τετάρτη και αναμένεται να προσαχθούν στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ