Φ. Λαμπρινός: Φάρος πολιτισμού και εξωστρέφειας το Πολιτιστικό

Newsroom
Newsroom

Στην τοποθέτησή του, ο Φ. Λαμπρινός χαρακτήρισε «Φάρο πολιτισμού και εξωστρέφειας» το ΠΣΚΗ, επισημαίνοντας πως προετοιμάζει μια νέα γενιά Κρητών, με σπουδαία ακούσματα, αναβαθμισμένη αισθητική, πολιτιστική και καλλιτεχνική παιδεία.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ κα Στέλλα Αρχοντάκη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον Καλλιτεχνικό Συντονιστή κ. Γιάννη Πρωτόπαπα, την Υπεύθυνη Παραγωγών Μαριάννα Πεχυνάκη, στελέχη και  εργαζόμενους στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός

Στη συζήτηση, η κ. Αρχοντάκη επισήμανε τον σημαντικότατο κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο του ΠΣΚΗ τόσο για το Ηράκλειο όσο και για ολόκληρη την Κρήτη, καθώς, πέραν των άλλων, προσφέρει δωρεάν παραστάσεις σε μαθητές, αλλά και υψηλού επιπέδου master classes,  με διδάσκοντες διακεκριμένους καλλιτέχνες. 

Φραγκίσκος Λαμπρινός Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο πολιτισμός

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέπτυξε το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του ΠΣΚΗ, τις διεθνείς συνεργασίες, τις αναθέσεις σε νέους δημιουργούς, τις σημαντικές παραγωγές όπερας, συμφωνικής μουσικής, θεάτρου, χορού κλπ., καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους καλλιτέχνες για να αναδείξουν το έργο τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκθέσεις καθώς και στις ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους επιστήμονες από τα σημαντικά συνέδρια που διοργανώνονται εκεί. 

Στην τοποθέτησή του, ο Φ. Λαμπρινός χαρακτήρισε «Φάρο πολιτισμού και εξωστρέφειας» το ΠΣΚΗ, επισημαίνοντας πως προετοιμάζει μια νέα γενιά Κρητών, με σπουδαία ακούσματα, αναβαθμισμένη αισθητική, πολιτιστική και καλλιτεχνική παιδεία. Όλα αυτά, επεσήμανε, μαζί με το άριστο έργο του ΙΤΕ και των λοιπών ερευνητικών και ακαδημαϊκών μας Ιδρυμάτων, είναι βέβαιο ότι μπορούν να καταστήσουν το Ηράκλειο «Πόλη-Προορισμό», και να βάλουν την Κρήτη στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Γι’ αυτό και πρέπει να εργαστούμε για να αναδείξουμε το έργο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού μας Κέντρου και να στηρίξουμε όσους το υπηρετούν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Να πιέσουμε για την εξασφάλιση κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων και να διεκδικήσουμε ομόθυμα ό,τι δικαιούται ο πολιτισμός μας.

Φραγκίσκος Λαμπρινός Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο πολιτισμός
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ