Φεύγουν από την 3η ΕΜΑΚ, επτά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί

Η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου - Οι 7 μετακινούνται σε άλλα πόστα

Δεν εμβολιάστηκαν ως την ημερομήνια που είχε τεθεί ως "deadline" και τώρα αφήνουν το πόστο τους και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες. Ο λόγος για επτά άτομα που ως χθες υπηρετούσαν στην 3η ΕΜΑΚ, στο Ηράκλειο και καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί, με απόφαση του Αρχηγείου τίθενται στη διάθεση της Διοίκησης Ηρακλείου προς αξιοποίηση σε άλλα πόστα.

Όπως είπε στο Cretalive ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης, Μ.Αντωνακάκης, χθες εκδόθηκε η απόφαση από το Αρχηγείο για τη μετάθεση των "7", οι οποίοι μετακινούνται σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της διοίκησης Ηρακλείου.

Με νεότερες διαταγές προκύπτει ότι το κενό των "7" στην 3η ΕΜΑΚ καλύπτεται προς το παρόν, μερικώς, καθώς θα μετακινηθούν εκεί 3 άτομα από τον 1ο Π.Σ. Ηρακλείου και ένα από το Π.Κ. Πύργου.

 

Εκτός ΕΜΑΚ, 54 άτομα, πανελλαδικά

Το δρόμο εκτός ΕΜΑΚ βλέπουν συνολικά 54 άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου, ενώ όλοι τους είχαν λάβει ενημέρωση ήδη από τον Μάιο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, προκειμένου να παραμείνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που υπάρχουν είναι περίπου 400 με την αποχώρηση των 54 εξ αυτών πρόκειται επί της ουσίας για μία έξοδο της τάξεως του 13,5%.  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ