Φόρο τιμής στους ήρωες της αντιφασιστικής νίκης των λαών απέδωσαν οι ΚO του ΚΚΕ στα Χανιά

Φόρο τιμής στους ήρωες της αντιφασιστικής νίκης των λαών απέδωσαν οι ΚO του ΚΚΕ στα Χανιά

Φόρο τιμής στους ήρωες της αντιφασιστικής νίκης των λαών, σήμερα 9η του Μάη, απέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κίσσαμο Χανίων, στο μνημείο-προτομή του αρχισυντάκτη του Ριζοσπάστη και στελέχους του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κορνάρου, που εκτελέστηκε από τους ΝΑΖΙ με τους 200 στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.

2

 Στην εκδήλωση, που έγινε στην γενέτειρα του, το Σφακοπηγάδι Κισσάμου, την κεντρική ομιλία, που είχε σαν θέμα την συμβολή της ΕΣΣΔ στη  νίκη ενάντια στο φασιστικό τέρας, σε σχέση με την βαρβαρότητα που βιώνουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο σήμερα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, έκανε ο Γιώργος Πατεράκης, μέλος της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ. Σύντομο ιστορικό για τον Κορνάρο, διάβασε η Όλγα Ψαράκη, μέλος της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ και γραμματέας των Κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κίσσαμο.

Έγινε συμβολική κατάθεση λίγων λουλουδιών από την Ψαράκη Όλγα, εκ μέρους της Τ.Ο. του ΚΚΕ και από τον Δαράκη Σπύρο πρόεδρο της κοινότητας Μαλαθύρου, εκ μέρους του Συνδέσμου μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Η συμβολική εκδήλωση έκλεισε με τον « Ύμνο του ΕΛΑΣ» που τραγούδησαν οι συγκεντρωμένοι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου, εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Φραγκιουδάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ