"Φουρτούνες" στο Λιμάνι για ένα διαγωνισμό
Η απόφαση της Διοίκησης και οι ενστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ
Εν μέσω εντάσεων, ενστάσεων και μηνύσεων, τις τελευταίες ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, πήρε τελικά χθες την απόφαση αναφορικά με τον διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών στερεών αποβλήτων.
Ενός διαγωνισμού που αποτέλεσε «μήλον της Έριδος» μεταξύ δύο εταιρειών, της υφιστάμενης ως και χθες εταιρείας Antipollution και της νέας αναδόχου, Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε. και ΑΡΣΗ Α.Ε. Σύμπραξη Εταιρειών.
Στη χθεσινή διαδικασία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε την προσφορά της Σύμπραξης Εταιρειών, η οποία και έδωσε μια έκπτωση της τάξεως του 51%.
Αυτή η απόφαση, θα ήταν ήσσονος σημασίας, εφόσον πριν από αυτή δεν υπήρχαν μια σειρά από ερωτηματικά και προβληματισμοί. Μάλιστα ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις στον εισαγγελέα διαθφοράς και στην Εισαγγελία Ηρακλείου για το θέμα αυτό. Αλλά σπουδαιότερη όλων φαίνεται η ένσταση του ΤΑΙΠΕΔ δια του μέλους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που είναι και ο μόνος μέτοχος, σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις για την κατακύρωση του αναδόχου.
Σε σχετική επιστολή της εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και μέλους του Δ.Σ. του ΟΛΗ, Ελένης Ντανίκα, γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο γεγονός πως η υφιστάμενη εταιρεία έχει υποβάλει σχετική μήνυση, «τόσο στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 10.06.2019 όσο και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου στις 12.06.2019, η οποία μάλιστα στρέφεται κατά ενός εκάστου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το ΤΑΙΠΕΔ δια της εκπροσώπου του τονίζει πως οι μηνύσεις θα πρέπει να κατατεθούν υπόψη του εποπτεύοντος Υπουργείου και της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένος, «προς γνώση τους, προς τον σκοπό της παροχής στοχευμένων οδηγιών». Το έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται επίσης ότι «με βάση το υπ’ α ρ ι θ μ . 3034/21.05.2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών τίθεται σειρά ζητημάτων στο νέο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων». «Μέχρι και σήμερα δεν έχουν τεθεί προς έγκριση από το ΔΣ οι τυχόν πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από τα στελέχη του Οργανισμού για την αντιμετώπισή τους».
Δείτε αναλυτικά την επιστολή:
- Συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης εφήβων
- Εκδήλωση αλλαγής ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου
- Τι αποφάσισε το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου για τους αριστούχους