Φτιάξτε το κλίμα στον χώρο σας με «έξυπνα» κλιματιστικά και εξοικονομήστε χρήματα

Ο σωστός κλιματισμός κάθε χώρου, δεν είναι πλέον πολυτέλεια.

Επιστροφή στο σπίτι, άνοιγμα της επιχείρησης ή του γραφείου και αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη ζέστη; Όχι πιά!

Με τα «έξυπνα» κλιματιστικά και την λειτουργία WiFi, η ενεργοποίηση και ο χειρισμός του κλιματιστικού γίνεται πλέον από το κινητό τηλέφωνο και ο έλεγχος της θερμοκρασίας κάθε χώρου, πανεύκολη υπόθεση. Τα οφέλη πολλά: Ευχάριστη ατμόσφαιρά από την πρώτη στιγμή, εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν χρειάζεται να λειτουργεί διαρκώς το κλιματιστικό, αλλά και ιδανικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Κι επειδή η επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού για κάθε χώρο είναι βασικό ζητούμενο, παρουσιάζουμε μερικές απλές συμβουλές που συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας:

Βήμα 1ο - Επιλογή Κλιματιστικού

Για την σωστή επιλογή ενός κλιματιστικού πρέπει να προσέξουμε:

 • Την ισχύ του (Btu) ανάλογα τον χώρο τοποθέτησης. Αν είναι μικρότερη από την απαιτούμενη, τότε θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να καλύψει τον χώρο.
 • Την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη από την αντιπροσωπεία και την απαραίτητη εγγύηση καλής λειτουργίας.
 • Να είναι οικολογικού σχεδιασμού και ενεργειακής κλάσης Α+ και άνω.
 • Να περιέχει οικολογικό ψυκτικό υγρό.
 • Να διαθέτει σύγχρονο σύστημα φίλτρων αέρα.
 • Να λειτουργεί αθόρυβα.
 • Να έχει πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς και να φέρει το σήμα CE.       

  Βήμα 2ο - Ενδείξεις και θερμοκρασίες

Λειτουργία Ψύξης – Καλοκαίρι

Το προτεινόμενο εύρος θερμοκρασίας είναι από 24 - 26°C. Για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ρυθμίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου έως 12°C χαμηλότερα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Λειτουργία Θέρμανσης – Χειμώνας

Το προτεινόμενο εύρος θερμοκρασίας είναι από 19 - 22°C. Για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, ρυθμίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου έως 12°C υψηλότερα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βήμα 3ο - Σωστή συντήρηση

Όλα τα κλιματιστικά συστήματα πρέπει να συντηρούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο τεχνικός θα ελέγξει το σύστημα, θα καθαρίσει σε βάθος το μηχάνημα και θα διασφαλίσει την αποδοτική και απρόσκοπτη λειτουργία του. Υπάρχουν όμως κάποιες απλές εργασίες και έλεγχοι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

 • Ελέγξτε ότι το κλιματιστικό σας δουλεύει κανονικά πριν από έντονα καιρικά φαινόμενα ζέστης ή κρύου. Σε περιόδους έξαρσης τέτοιων φαινομένων, οι τεχνικοί έχουν πρόσθετο φόρτο εργασίας.
 • Καθαρίζετε συστηματικά τα πλενόμενα φίλτρα αέρα της εσωτερικής μονάδας. Ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας της μονάδας σας, μπορεί να χρειάζονται καθάρισμα ακόμα και 1 φορά το μήνα.
 • Ελέγξτε ότι οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου είναι φορτισμένες. Αν το κλιματιστικό σας δεν λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφαιρέστε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου προς αποφυγή διαρροών. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, αποσυνδέστε το κλιματιστικό σας από την πρίζα σε περιόδους που δεν το χρησιμοποιείτε.
 • Ελέγξτε ότι η εξωτερική μονάδα δεν έχει φυσικά εμπόδια που αποτρέπουν την αρμονική ροή αέρα στο σύστημα.
 • Διαβάζετε πάντα το εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού σας για να γνωρίζετε τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας του.

Ο σωστός κλιματισμός κάθε χώρου, δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Την οποία η Di Babbo Climatecnica, φροντίζει να καλύπτει υπεύθυνα και οικονομικά, όπως ακριβώς κι εσείς επιθυμείτε. Από το 1984 άλλωστε, φτιάχνει κλίμα στο σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο!

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες και συμβουλές: Di Babbo Climatecnica, στην λ. Δημοκρατίας 97 στο Ηράκλειο και στο www.climatecnica.gr 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ