Γ. Μεραμβελιωτάκης: «Κυρίαρχη προτεραιότητα μου η επανασύσταση Αντιδημαρχίας Τουρισμού»

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση του Γιώργου Μεραμβελιωτάκη με την διοίκηση του ΕΚΗ για τα προβλήματα του τουρισμού

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για τον Τουρισμό, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιώργος Μεραμβελιωτάκης κατά την επίσκεψη του στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης «Μαζί με Όραμα». 
Στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιο Βοργιά και τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζόμενων στον τουρισμό και επισιτισμό, κυριάρχησε η συζήτηση γύρω από προβλήματα «αγκάθια» του τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου, όπως είναι το κυκλοφοριακό και το μείζον ζήτημα της Σχολής τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι, που παράκμασε, ιδιαιτέρα μετά το σεισμό του 2021.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Η. έθεσε το διαχρονικό κυκλοφοριακό ζήτημα και τα προβλήματα που αναδεικνύονται κατά την μεταφορά τουριστών στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής και πως αυτά επηρεάζουν τις συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται στην περιοχή, με επίκεντρο το «μαρτύριο» των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου.


Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Η. και πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκολάκης, επικεντρώθηκε στο ζήτημα επαναλειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, με τον κ. Μεραμβελιωτάκη να δεσμεύεται για άμεσες λύσεις, τονίζοντας μάλιστα την επιδίωξη του να αναζητήσει τις δυνατότητες ουσιαστικής στήριξης της Σχολής μέσω του δήμου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» υπογράμμισε επίσης πως και τα δύο αυτά ζητήματα βρίσκονται στο βασικό κορμό του προγράμματος του συνδυασμού, για την επίλυση τους μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης. Εξάλλου ο ίδιος θέτει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την επανασύσταση αμιγώς Αντιδημαρχίας Τουρισμού. Το κυρίαρχο όμως ζήτημα, όπως σημείωσε ο κ. Μεραμβελιωτάκης είναι η στελέχωση του δήμου με το απαιτούμενο προσωπικό.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. ΕΚΗ και Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Μωϋσάκης, ο Γ.Γ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Γραμματέας Οικονομικού κ. Νίκος Σμυρνάκης και το μέλος της Διοίκησης Ε.Κ.Η. κ. Γιώργος Κοφινάκης.

 

Διαβάστε περισσότερα για Ηράκλειο και Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ