Γ. Μπαχλιτζανάκης στο Livetalks: "Η πανδημία έχει καταστρέψει ανθρώπους"

Οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές στήθηκαν ξανά και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι ενθαρρυντική

Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους στις... επάλξεις, οι έμποροι των λαϊκών αγορών και στο Ηράκλειο προσπαθούν να ορθοποδήσουν.

"Ήταν μία επιτακτική ανάγκη, διότι ήμασταν σε καθεστώς ολικού lockdown 2,5 μήνες, χωρίς να μας έχει δώσει αποζημίωση το κράτος σε τίποτα" είναι η εικόνα που μετέφερε στο Livetalks ο πρόεδρος των Εμπόρων λαϊκών αγορών Ηρακλείου Γιώργος Μπαχλιτζανάκης.

Όπως περιέγραψε, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά δύσκολο για τον κλάδο του: σχεδόν 7 μήνες έχουν να δουλέψουν κανονικά, εκ των οποίων οι 4 συνοδεύτηκαν από μερικό lockdown και οι 2,5 τελευταίοι από πλήρες.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι ενθαρρυντική. "Η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή, ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και να ψωνίσει" παρατήρησε ο κ. Μπαχλιτζανάκης.

mpe
O πρόεδρος των Εμπόρων λαϊκών αγορών Ηρακλείου Γιώργος Μπαχλιτζανάκης

Οι πάγκοι στήθηκαν ξανά, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Βεβαίως, η χασούρα δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι υποχρεώσεις "τρέχουν" και οι έμποροι των λαϊκών περιμένουν... απαντήσεις από την κυβέρνηση, έχοντας αποστείλει ήδη τα σχετικά τους αιτήματα.

"Η πανδημία έχει καταστρέψει ανθρώπους" υπογράμμισε ο κ. Μπαχλιτζανάκης. 

Το Σωματείο του μερίμνησε για όσους συναδέλφους του δεν είχαν... ούτε τα βασικά (!) μέσα στις γιορτές: και χρήματα μοιράστηκαν και τρόφιμα.

Η ζημιά είναι μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι "το 60-70% του τζίρου μας γίνεται τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη". 

Υπάρχουν σαφέστατα προβλήματα επιβίωσης, ενώ η "μαύρη τρύπα" μεγαλώνει το αδιάθετο εμπόρευμα, το οποίο είναι σχεδόν... κατεστραμμένο!

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ