Γ. Παπαδάκης: Σύντομα ο καρκίνος θα είναι μια χρόνια νόσος

Newsroom
Newsroom

Τι είπε ο κρητικός ερευνητής για την εξέλιξη της επιστήμης, για την Ελλάδα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

Στα άλματα που κάνει η ιατρική επιστήμη σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας αναφέρθηκε μιλώντας στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο Διευθυντής της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του ΙΤΕ και Πυρηνικός Ιατρός, Γιώργος Παπαδάκης με αφορμή ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο πιο σημαντικό ιατρικό περιοδικό, παγκοσμίως, το κορυφαίο «The New England Journal of Medicine». Είναι μια έρευνα με δική του συμμετοχή, με πολλά υποσχόμενη θεραπεία σπάνιου νοσήματος των οστών. Το άρθρο ανακοινώνει τη θεραπεία της Ινώδους Δυσπλασίας των οστών με δενοσουμάμπη (ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα), με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.  «Είναι μια δουλειά που έχει γίνει με το Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά» σχολιασε.

«Η σύγχρονη επιστήμη» είπε, «εστιάζει στον κάθε άνθρωπο χωριστά. Αυτή είναι η νέα τάση, η Ιατρική Ακριβείας. Η παλιά προσέγγιση ήταν όλοι οι ασθενείς να παίρνουν την ίδια θεραπεία.Η μοντέρνα θεραπεία είναι να προσεγγίζουμε κάθε ασθενή με γνώμονα τα ειδικά κλινικά, γενετικά κληρονομικά και εργαστηριακά του κάθε ασθενούς. Να είναι κομμένη και ραμμένη η θεραπεία στα μέτρα του. Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της θεραπείας είναι η ακριβής απεικόνισή του» ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι να με το ίδιο μόριο να διαγνώσεις και να θεραπεύσεις. 

«Είναι ένα καινούργιο πεδίο που γίνεται έρευνα σε πλειάδα νοσημάτων, όχι μόνο κακοήθειες, αλλά νευρολογικά, ρευματολογικά, καρδιοαγγειακά κλπ. Αφορά όλα τα νοσήματα». Είπε ότι τα επόμενα χρόνια ο καρκίνος, οι κακοήθειες θα μετατραπούν σε χρόνια νοσήματα και ανέφερε ότι η μεγάλη ελπίδα είναι η ανοσοθεραπεία!

Ο κ.Παπαδάκης μίλησε ακόμη για τη διαφορά επιστημονικού ερευνητικού επιπέδου της χώρας μας με άλλες ευρωπαϊκές ή τις ΗΠΑ που βρέθηκε για χρόνια. Θυμήθηκε ακόμη την φράση του κ.Κιρμιζή ότι «στην Αμερική σε ρωτούν τι ξέρεις, στην Ελλάδα ποιον ξέρεις» Τόνισε ότι υπάρχουν άξιοι επιστήμονες, ερευνητές, υπάρχουν νησίδες όπως το ΙΤΕ, αλλά ανέφερε ότι «Η Ελλάδα δεν είναι πραγματικά μια δυτική χώρα, είναι μια κατ επίφαση δυτική χώρα. Και θα έλεγα ότι δεν καν μια κανονική καπιταλιστική χώρα, έχει σοβαρά ενδογενή δομικά προβλήματα. Το βασικότερο είναι ότι υπάρχει διαφθορά , δεν υπάρχει αξιοκρατία. Είναι μια σχεδόν …σοβιετική χώρα, με λίγο βαλκάνια, λίγο από όλα. Αυτό που έγινε στα Τέμπη μπορούσε να γίνει παντού. Παθογένειες υπάρχουν παντού.» τόνισε.

Ακούστε όλα είπε ο κ. Παπαδάκης:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ