Γ. Πελεκανάκης στο Livetalks: "Η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός"

Γ. Πελεκανάκης στο Livetalks: "Η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός"

Αυξημένες οι κρατήσεις για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

Συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης τονίζοντας ότι "η Ελλάδα και η Κρήτη παραμένουν ένας ασφαλής προορισμός". Μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου εκτίμησε ότι θα υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες αρχές με μέσα Ιουνίου, και όχι το αντίστοιχο διάστημα του Μαΐου. 

Οι κρατήσεις όντως εκτοξεύτηκαν, μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για... άνοιγμα των ταξιδιών από τις 17 Μαϊού και έτσι πάρα πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη προχωρήσει σε κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ενώ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η τουριστική αγορά θα κινηθεί, σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη, με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. 

Αντιθέτως τον Μάιο καταγράφονται ακυρώσεις καθώς "οι ρυθμοί των εμβολιασμών δεν είναι - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - τόσο γρήγοροι όσο θα ήθελαν οι εν δυνάμει τουρίστες που θα μας επισκεφτούν". Οι ακυρώσεις αυτές, όπως εξηγεί ο Γιώργος Πελεκανάκης, αφορούν και σε πολλούς γάμους που είχαν προγραμματιστεί να τελεστούν στην Ελλάδα, ωστόσο αναβάλλονται για την μετα-κορωνοϊό εποχή. 

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να υπάρξει ένα... διαβατήριο εμβολιασμού, ο κ. Πελεκανάκης, απαντά ότι θα ήταν ευχής έργον αν όμως οι εμβολιασμοί εξελίσσονταν ικανοποιητικά. "Με τα τωρινά δεδομένα μία τέτοια προϋπόθεση θα ήταν καταστροφική για τον τουρισμό γιατί θα εμποδίσει πολλούς από το να ταξιδέψουν". 

Στην παρούσα φάση, πάντως τα συναρμόδια Υπουργεία (Υγείας και Τουρισμού) μαζί με τους επιστήμονες, επεξεργάζονται τις προτάσεις που τους έχουν κατατεθεί από φορείς του τουρισμού. Ο ΕΟΔΥ θα συντάξει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα είναι ουσιαστικά μία αναδιαμόρφωση - αναμόρφωση του περσινού: Κάποια μέτρα θα είναι πιο ελαφριά, κάποια άλλα το ίδιο (ή και πιο αυστηρά) συγκριτικά με το 2020.

"Πέρυσι τα καταφέραμε καλά" σχολίασε ο κ. Πελεκανάκης, λέγοντας ότι φέτος θα είναι πολύ πιο εύκολη η διαχείριση της όλης κατάστασης από τα ξενοδοχεία που κουβαλούν την εμπειρία του προηγούμενου καλοκαιριού.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Γιώργου Πελεκανάκη:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ