Γ. Πυργιωτάκης: "Θερμοκήπιο" καλλιέργειας της βίας οι συνθήκες της εποχής μας

Γ. Πυργιωτάκης: "Θερμοκήπιο" καλλιέργειας της βίας οι συνθήκες της εποχής μας

Για μια περίπλοκή και σύνθετη κατάσταση μίλησε στα Livetalks o Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, αλλά και σειρά άλλων εγκλημάτων.

Τα τουλάχιστον σοκαριστικά εγκλήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την Ελληνική κοινωνία, σχολίασε μέσα από τα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1  ο ομότιμος καθηγητής της κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Πυργιωτάκης. 

Ο κ. Πυργιωτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Λιγνάδη, την καταγγελία βιασμού της νεαρής Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού
Πολλά τέτοια εγκλήματα, όπως επεσήμανε, συνέβαιναν και στο μακρινό παρελθόν, όμως τότε οι κλειστές κοινωνίες τα περισσότερα τα "έθαβαν". Σήμερα, μέσα ενημέρωσης αλλά και κοινωνικά δίκτυα, "προσφέρουν" την δυνατότητα της αποκάλυψής τους, ωστόσο, σίγουρα έχουμε κι έναν "πολλαπλασιασμό" τέτοιων πράξεων, ως συνέπεια μιας ιδιότυπης κοινωνικής "σήψης" 

Ο καθηγητής μίλησε για μια περίπλοκή και σύνθετη κατάσταση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην εποχή μας αποτελούν "θερμοκήπιο" για την καλλιέργεια της βίας" . 
"Κάναμε μια κοινωνία χωρίς αξίες, χωρίς τα συστατικά που διατηρούν τη συνοχή των μελών και συμβάλλουν στο να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτήν", υπογράμμισε ο ίδιος

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε στον Κώστα Μπογδανίδη ο κ. Πυργιωτάκης:


 

Γιάννης Πυργιωτάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ