Γεγονός, στην Κρήτη, η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση

Γεγονός, στην Κρήτη, η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση

Στα τρία χρόνια φυλάκισης η ποινή του 32χρονου με τον βαρύ οπλισμό

Γεγονός αποτελεί για την Κρήτη, η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση, που αποσκοπεί στην ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση του κατηγορούμενου - εφόσον, βέβαια, υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο 32χρονος που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος επί σχεδόν δύο εβδομάδες, καθώς πιάστηκε με καλάσκνικοφ και υποπολυβόλο και δεκάδες σφαίρες, ενώ βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία ήταν κουμπάρος, εμφανίστηκε σήμερα, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Γ.Κοκοσάλη, ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ανατολικής Κρήτης Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Στον 32χρονο προτάθηκε, για όλα τα αδικήματα, συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών, την οποία η πλευρά του κατηγορούμενου αποδέχτηκε.

Το πρακτικό συντάχθηκε και πρέπει να επικυρωθεί εντός πέντε ημερών. Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη που θα συνεδριάσει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης το πρώτο - για την Κρήτη - πρακτικό της σχετικής διαδικασίας θα επικυρωθεί.

Εν τω μεταξύ, με ειδική διάταξη του Εισαγγελέα, ο 32χρονος άνδρας αποφυλακίζεται από σήμερα.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή που χειρίστηκε, και με επιτυχή έκβαση, την πρώτη υπόθεση ποινικής διαπραγμάτευσης στην Κρήτη και σημείωσε την άψογη συνεργασία με τον Εισαγγελέα Εφετών ανατολικής Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ