Γεμίζει νερό το φράγμα Βαλσαμιώτη

Αν και δεν αντιμετωπίστηκαν όλες οι διαρροές

Να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς νερού στο φράγμα Βαλσαμιώτη (από τις πηγές των Μεσκλών) - παρότι δεν έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι διαρροές- συμφώνησε το Δ.Σ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που συνεδρίασε πρόσφατα.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, σε ένα τρίμηνο θα έχει γεμίσει το φράγμα (περίπου 6 εκ. κυβικά) έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Ο.Α.Κ θα διαθέσει χρήματα για ερευνητικές εργασίες σε επιλεγμένα σημεία στο φράγμα ώστε να διαπιστωθεί πώς έχει ανταποκριθεί η κατασκευή στις συμπληρωματικές εργασίες που έκανε το 2015 ο ανάδοχος του έργου. Σημειώνεται ότι μετά τις συμπληρωματικές εργασίες του 2015, η διαρροή νερού μειώθηκε από τα 750 κυβικά την ώρα στα 350 κυβικά την ώρα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συστήσει επιτροπή που θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την παραλαβή του φράγματος προκειμένου στη συνέχεια να το παραχωρήσει στον Ο.Α.Κ. που θα αναλάβει τη διαχείριση του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση