Γενική συνέλευση για την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Γενική συνέλευση για την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Με στόχο την ανάληψη δράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Γενική συνέλευση την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 17:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και καλεί  - μέσω ανακοίνωσης - σε συμμετοχή.

Αναλυτικά: 

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο , τα Σ/Μ, την καθαριότητα, τη βιομηχανία λέμε ως ΕΔΩ! Στις 25 Απριλίου συζητάμε, οργανωνόμαστε προετοιμάζουμε την απάντηση μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίζουν με την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Στις συνθήκες της πανδημίας φανερώθηκαν ακόμα πιο διακριτά οι διαχωριστικές γραμμές, οι δύο κόσμοι που αναμετρώνται! Από τη μία έχουμε τα κέρδη τους, την προστασία της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη έχουμε τους νεκρούς, τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

Την ίδια στιγμή που στο εμπόριο μετράμε νεκρούς συναδέλφους αλλά και δεκάδες ασθενείς σε νοσοκομεία και στα σπίτια τους, την ώρα που στα μάτια πλέον όλων φάνηκε ξεκάθαρα πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν ένας απλός τίτλος και μόνο, η κυβέρνηση δρομολογεί μαζί με τις συνέπειες της πανδημίας, να μας διαλύσει τη ζωή, τους μισθούς μας, τον εργάσιμο χρόνο.

Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, νομοθετώντας τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Ετοιμάζεται να βάλει χέρι ακόμα και στα σωματεία μας. Όλα αυτά με ενίσχυση και ένταση της καταστολής.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Αφού οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΗ  αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα, αντίθετα βάζουν εμπόδια και κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας κ.α.  Το βάρος της οργάνωσης και της απεργιακής απάντησης πέφτει στις δικές μας πλάτες και στις πλάτες κάθε σωματείου και τίμιου εργαζόμενου που σέβεται τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας, που τιμά πραγματικά το μήνυμα της 1ης Μάη.   

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ