Γενική συνέλευση για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Γενική συνέλευση για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Και πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς

  Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, καλεί τα μέλη του Σωματείου σε τακτική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 19:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Αναπαύσεως 44, Δημοτική Παραλία (πρώην πλαζ Ε.Ο.Τ.), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 7, 8, 9, 10, 15 του καταστατικού και την εγκύκλιο 1/2021 της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.

               Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

  1. Απολογισμός Πεπραγμένων, Ταμειακός Απολογισμός, Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και Έγκριση Απολογισμού της Οικονομικής Διαχείρισης του έτους 2020
  2. Οποιοδήποτε θέμα και προτάσεις σχετικά με την δράση του Σωματείου τεθεί από τα μέλη προς συζήτηση.

               Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, έχουν τα ενημερωμένα ταμειακώς μέλη του Συλλόγου, δηλαδή εκείνα που έχουν καταβάλει την συνδρομή τους μέχρι και την ημερομηνία της Γ.Σ. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του καταστατικού.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ το πάρκινγκ της Κριτσάς. Θα διασχίσουμε τα γραφικά σοκάκια της συνοικίας ‘Κουκίστρες’ του χωριού και μετά από σύντομη πορεία σε στενό κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην είσοδο (στόμιο) του φαραγγιού (‘Χαυγά’). Το φαράγγι είναι εντυπωσιακό με κάθετα βραχώδη πρανή, σε μερικά σημεία τόσο στενά που εύκολα ακουμπάς και τις δυο πλευρές απλώνοντας τα χέρια σου. Στη συνέχεια το φαράγγι «απλώνει» και γίνεται πιο πράσινο. Θα προσπεράσουμε την πρώτη έξοδο προς Λατώ και θα συνεχίσουμε ως τα όρια της περιοχής Ταπών. Εκεί κάνουμε μικρό διάλειμμα κι επιστρέφουμε από παλιό μονοπάτι που συνέδεε παλιά τις Τάπες με την Κριτσά. Ενδεχομένως ανάλογα τη διάθεση και τον καιρό να επιχειρήσουμε την επιστροφή μέσω Ταπών και οικισμού Μαργέλι (διαδρομή που δεν έχουμε ξανακάνει ως τώρα) και στη συνέχεια από το παλιό καλντερίμι της Λατούς. Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, δεδομένου ότι, αν εξαιρέσουμε λίγα δύσκολα σημεία, η υπόλοιπη διαδρομή γίνεται σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το πάρκινγκ της Κριτσάς, την Κυριακή το πρωί στις 8:00ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ.6944782507)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ