Για ισχυρούς βοριάδες προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Καλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν μέτρα

Για ισχυρούς βοριάδες εντάσεως εως και 7 μποφόρ που θα πνέουν στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης προειδοποιεί σε σχετική του ανακοίνωση το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Όπως επισημαίνει, με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κρήτη την Πέμπτη προβλέπεται:

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί εντάσεως 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως και 33 βαθμούς. 

Για τον λόγο αυτό στην ίδια ανακοίνωση, καλεί:

  • Τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων στην περιοχή ευθύνης του πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησής τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων
  • Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί. 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ