Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Χανίων

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Χανίων

Ζητούν την προκήρυξη απεργίας στις 6 Μαϊου.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ν. Χανίων καλούν το Εργατικό Κέντρο Χανίων να προκηρύξει απεργία στις 6 Μαϊου για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά: 

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο που απειλεί το 8ωρο , κατάκτηση που είναι το σήμα κατατεθέν στους αγώνες των εργατών που έδωσαν τη ζωή τους πριν από 100 και πλέον χρόνια την συγκεκριμένη μέρα . Η κυβέρνηση απειλεί επίσης και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα θέλοντας να μειώσει την δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν συσπειρώνονται στα σωματεία τους .Καλούμε όλο τον εργατικό κόσμο να  δώσει απεργιακή απάντηση στο εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει η κυβέρνηση.

. Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ν. Χανίων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χανίων :

  • Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων
  • Σωματείο Διανομέων -delivery Νομού Χανίων ‘Ιωσήφ Σαριδάκης’
  • Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Χανίων
  • Σύλλογος  εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση
  • Ένωση  Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων
  • Ένωση οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Χανίων
  • Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων αρτοσκευασμάτων ποτών ειδών ζαχαροπλαστικής Νομού Χανίων

Αποφασίσαμε έπειτα από συνεδρίαση των Δ.Σ. μας τη συμπόρευση με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα με στόχο να δώσουμε απεργιακή απάντηση σε όλα τα σχέδια της κυβέρνησης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά στις 6/5 .Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία ανά Ελλάδα ,Εργατικά Κέντρα ,μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  το οποίο εκπροσωπεί τεράστιο αριθμό εργατών ,Ομοσπονδίες, καθώς και το τριτοβάθμιο όργανο της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη κηρύξει απεργία στις 6 του Μάη.

Καλούμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κηρύξει απεργία για τις 6/5 ώστε να δώσουμε την τιμή που αρμόζει στην φετινή  εργατική Πρωτομαγιά καθώς και τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συμπορευτούν σε αυτό το αίτημά μας.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ