Γιάννης Επιτροπάκης: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων

Newsroom
Newsroom

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του.

 Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων Ηρακλείου παρουσιάζει ο κ. Γιάννης  Επιτροπάκης.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

"  Μετά από 34 χρόνια παραμονής μου στη Γερμανία, το 2020 έκλεισε αυτός ο
κύκλος με την παλιννόστηση μου στην Κρήτη. Η Ελλάδα, γεμάτη πληγές, προσπαθεί να σταθεί όρθια με το τέλος των μνημονίων.
   Είναι η εποχή  Covid 19  που γονατίζει όλους τους τομείς δράσεων και την ίδια την κοινωνία. Σήμερα, εκτός από την Πανδημία, έχουμε μια Ενεργειακή Κρίση εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και μαζί με αυτήν κι ένα πληθωριστικό τσουνάμι.
   Αν κοιτάξει κανείς πέραν του Ατλαντικού ή προς την Ανατολή τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, χωρίς να έχει αναφερθεί το μεγαλύτερο από όλα:  η Κλιματική Αλλαγή. Όλες αυτές οι εξελίξεις συνετέλεσαν .ώστε να βιώνουμε μια βαθιά  πολuεπίπεδη κρίση, ( οικονομική ,κοινωνική , θεσμών και αξιών ). Αλλά ταυτόχρονα φέρνουν στο προσκήνιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον βρισκόμαστε όλοι.

Στο εξωτερικό έμαθα, ότι δεν είναι η έλλειψη προβλημάτων και προκλήσεων που κάνει τη διαφορά αλλά ο τρόπος διαχείρισης τους.

    Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων αποτελείται από τρεις Δημοτικές Ενότητες με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά η καθεμία. Ποιο θα είναι λοιπόν το μέλλον αυτών των Δημοτικών Ενοτήτων; Σε ποια κατεύθυνση θα αναπτυχθούν; πώς θα μπορέσουν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο μεταξύ τους; πώς θα μπορέσουν να γίνουν ένας ενιαίος λειτουργικός Δήμος; που θέλουμε να βρίσκεται ο Δήμος και η κάθε Δημοτική Ενότητα σε 5, 10, 15 χρόνια;
πώς θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες; πώς θα μπορέσει αυτός ο Δήμος να γίνει ελκυστικός για νέους, καταρτισμένους ανθρώπους; Δυστυχώς σε όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα δεν υπάρχουν απαντήσεις. 

    Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων είναι φορτωμένος με μια σειρά προβλημάτων. Η υποστελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, η εικόνα εγκατάλειψης της υπαίθρου σ’ έναν κατά κύριο λόγο αγροτικό δήμο, το ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν πολλών μορφών ( αγροτουρισμός, θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτισμικός τουρισμός κλπ),  με σεβασμό στη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας, αλλά και με καινοτομίες για το αύριο του τόπου, αποτελούν  μεταξύ άλλων  τις προκλήσεις του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
    Λείπει και το Όραμα και το Στρατηγικό Σχέδιο για τη δημιουργία βιώσιμου δήμου.
   

    Το κίνητρο της απόφασης μου, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, εκτός από τις
γνώσεις, τις ικανότητες και τις εμπειρίες μου είναι η αγάπη για τον τόπο μου και η διάθεση προσφοράς . 
Θέλω να συμβάλλω στην ανάπτυξη της περιοχής, ώστε μελλοντικά να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους Δήμους , είτε της Κρήτης, είτε της Ελλάδος, είτε της Ευρώπης.
Ακούγοντας την προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη θα προσπαθήσω -να φτάσω,  όπου δεν μπορώ-.

   Με βαθύ στοχασμό, λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη και το χρέος που θα
επωμιστώ, με σεβασμό προς όλους τους προηγουμένους Δημάρχους, δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρους και Συμβούλους Κοινοτήτων για το χρόνο και τους αγώνες τους, και κατόπιν παρότρυνσης, ενθάρρυνσης και υποστήριξης αρκετών Συνδημοτών από τη Δημοτική Ενότητα Αστερουσίων, από τη Δημοτική Ενότητα Αρχανών και από τη Δημοτική Ενότητα Νίκου Καζαντζάκη, αποφάσισα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου μιας νέας Δημοτικής Παράταξης με το όνομα:

Αναγέννηση  Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

     Η απόφαση μου είναι οριστική . Η παράταξη Αναγέννηση αυτοπροσδιορίζεται ως αυτόνομηκαι ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση με βασικό γνώμονα το μέλλον του Τόπου.

    Με  τη δύναμη των ενεργών πολιτών του δήμου μας να εμπνευστούμε  ένα
 νέο όραμα   για τον τόπο μας, να σχεδιάσουμε ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα 
με στόχο αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο στους τομείς της οικονομίας. Το οφείλαμε στα παιδιά μας  Η Πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοικτή προς όλους τους ενεργούς συνδημότισσες και συνδημότες . ."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ