Γιάννης Στεφανάκης: Ενεργειακή αυτονομία και δωρεάν ρεύμα για τον κάθε πολίτη του Οροπεδίου

Newsroom
Newsroom

Εγκαταστάθηκε ο δεύτερος ενεργειακός ανεμόμυλος

Ένα οραματικό έργο της Δημοτικής Αρχής του Οροπεδίου Λασιθίου και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, έχει αρχίσει να παίρνει “σάρκα και οστά” και να υλοποιείται σταδιακά με στόχο την αναβίωση των παραδοσιακών ανεμόμυλων νέας τεχνολογίας ώστε να αναβιώσει ξανά  το αιολικό πάρκο και η εικόνα που είχε κάποτε το Οροπέδιο.
Μετά τη λειτουργία του πρώτου ανεμόμυλου στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου στην κοιλάδα της Καρδαμούτσας (Κοινότητας Λαγού) στο Πινακιανό, εγκαταστάθηκε και ο δεύτερος  στον Άγιο Γεώργιο.
Ο δεύτερος "Ενεργειακός Ανεμόμυλος Λασιθιώτικου τύπου", είναι διασυνδεμένος στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενισχύοντας το δίκτυο με τα kw που παράγει σε συνδυασμό με τον πρώτο. Ένα στολίδι στο Λασίθι που συνδιάζει : πολιτισμό, ιστορία, τουρισμό, παροχή ενέργειας, νοσταλγία, καινοτομία , πυξίδα για το μέλλον.

ανεμόμυλος
Φωτισμένος μοιάζει την νύχτα με λουλούδι(έχει δικό του προβολέα που ανάβει αυτόματα, ανεμόμετρο, θερμόμετρο ,δεν χρειάζεται να του μαζέψει κάποιος τα πανιά γιατί το κάνει μόνος του στον πολύ αέρα κ.α.)
Και αυτό είναι αρχή.

ανεμομυλος
«Όραμά μας είναι η σταδιακή αποκατάσταση του αιολικού πάρκου και της εικόνας που είχε κάποτε το Οροπέδιο, με βιώσιμο όμως χαρακτήρα και για το μέλλον γίνεται πράξη σταδιακά. Με σιγουριά και προοπτική, προχωράμε, σταθερά και Αναπτυξιακά μόνο μπροστά» τονίζει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. 
“Θα τοποθετήσουμε σε όλο το εύρος του Οροπεδίου ενεργειακούς ανεμόμυλους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτονομία και δωρεάν ρεύμα για τον κάθε πολίτη του Οροπεδίου Λασιθίου” επισημαίνει ο Δήμαρχος.
Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή έβαλε την πρωτοποριακή ιδέα, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έβαλε τη γνώση και ο Δήμος με την Περιφέρεια έβαλαν τη χρηματοδότηση.
 

ανεμόμυλος

 

ανεμόμυλος

 

ανεμόμυλος

 

Δείτε επίσης:

Εγκαταστάθηκε ο πρώτος ενεργειακός ανεμόμυλος στο Οροπέδιο
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ