Γονείς κάνουν κατάληψη σε Δημοτικό Σχολείο!

Newsroom
Newsroom

Αιτία της κινητοποίησης η σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού

Μια διαφορετική κατάληψη είναι σε εξέλιξη σήμερα στα Χανιά, καθώς από τη μία είναι σε δημοτικό σχολείο κι από την άλλη, την κατάληψη κάνουν οι γονείς! Αιτία της κινητοποίησης των γονιών των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου είναι η σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού που ώθησε τους γονείς να κλείσουν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Κατάληψη σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου από τους γονείς!

Όχι για... πλάκα, όχι από... συνήθεια, όπως ενδεχομένως σκεφθούν κάποιοι ακούγοντας για κατάληψη, αλλά γιατί, για μία ακόμα φορά, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ως αριθμοί.

Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου χρειάζεται στήριξη σε εκπαιδευτικό πρόσωπο. Άμεσα.

Τα αιτήματα των γονέων είναι γνωστά εδώ και καιρό, είναι λογικά και υλοποιήσιμα και πρέπει να γίνουν πράξη και να μην υπάρξουν φαινόμενα σχολικών διαρροών.

Αυτονόητο είναι ότι είμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας την προσπάθεια που κάνουν για να εισακουστούν με τα λιγοστά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σημαντικότερο από τα οποία είναι η κατάληψη.

Η ύπαιθρος θέλει και πασχίζει, παρά τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα, να παραμείνει ζωντανή, ενεργή και δημιουργική.

Και η σημερινή δράση των γονέων αποτελεί ουσιαστικά όχι απλά ένα συμβολικό μήνυμα, αλλά μια κραυγή αγωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.

ανθουσης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ