Γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ στην Τροχαία Ηρακλείου από τον ΑΟ Κρήτης

Γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ στην Τροχαία Ηρακλείου από τον ΑΟ Κρήτης

Ευχαριστήριο από τον Διοικητή του Τμήματος

Σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης (Α.Ο. Κρήτης) κ. Γιακουμάκης Γεώργιος επισκέφτηκε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου

Στην σχετική ανακοίνωση του Διοικητή του Τμήματος, Στέλιου Καρακούδη αναφέρεται:

"Στο πλαίσιο της συνάντησης παραχωρήθηκε ως δωρεά από τον Α.Ο. Κρήτης ένα ζευγάρι γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ. 

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή : 

“Μεγάλος αριθμός οδικών ατυχημάτων συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Τα γυαλιά αυτά προσομοιώνουν τη χρήση αλκοόλ σε ένα επίπεδο BAC περίπου 0.08 – 0,15. Ειδικότερα προσομοιώνουν τη μειωμένη εγρήγορση, την επιβράδυνση του χρόνου αντίδρασης, τη σύγχυση, την οπτική παραμόρφωση, την αλλαγή του βάθους και της αντίληψης απόστασης, τη μείωση της περιφερειακής όρασης, την κακή κρίση και τη λήψη αποφάσεων, τη διπλή όραση και την έλλειψη μυϊκού συντονισμού. Για μερικούς ανθρώπους η βλάβη μπορεί να οφείλεται σε ένα μόνο αλκοολούχο ποτό.”

Σκοπός της ευγενικής αυτής δωρεάς του Α.Ο. Κρήτης είναι να χρησιμοποιηθούν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ από τα στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου στις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας που πραγματοποιεί στα σχολεία.

Με τη χρήση των γυαλιών προσομοίωσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο εκπαιδευόμενος θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί ότι η επιρροή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς για τον εαυτό τους, τους φίλους, τα μέλη της οικογένειάς τους ή αθώα θύματα.

Το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τον Α.Ο. Κρήτης για τη δωρεά".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ