Χανιά: Δειγματοληπτικές γεωτρήσεις στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου

Χανιά: Δειγματοληπτικές γεωτρήσεις στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου

Με στόχο την αποκατάσταση του

Γεωτρήσεις στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου όπου στις 26 Φεβρουαρίου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξε εκτεταμένη κατολίσθηση στα πρανή του μνημείου, πραγματοποιεί από σήμερα ειδικό γεωτρύπανο.

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα που βρίσκεται στην παλιά πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με τον γεωλόγο Δημήτρη Αργυρίου, οι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο σημεία του επιπρομαχώνα, όπου υπήρξαν εκτεταμένες κατολισθήσεις, και αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, «θα πραγματοποιήσουμε δύο δειγματοληπτικές γεωτρήσεις ώστε να προσδιορίσουμε τη γεωλογία του εδάφους, μέχρι το βάθος που επηρεάζει την θεμελίωση των ενετικών κατασκευών, ώστε στη συνέχεια να σχεδιαστεί η μελέτη αποκατάστασης». Όπως ακόμα εξήγησε, «εμείς κάνουμε δειγματοληψία του υλικού, θέλουμε να δούμε μέχρι ποιο βάθος συνεχίζονται οι παλιές ενετικές επιχώσεις που είναι τεχνητές, να δούμε σε τι βάθος βρίσκεται το φυσικό έδαφος, ώστε να σχεδιαστεί η αντιστήριξη του επιπρομαχώνα».

Με την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων τα δείγματα θα σταλούν για ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο εδαφομηχανικής στην Αθήνα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ