Χάρη στους περαστικούς σώθηκε ηλικιωμένη φώκια στα Χανιά

Χάρη στους περαστικούς σώθηκε ηλικιωμένη φώκια στα Χανιά

Βγήκε στην παραλία για να ξεκουραστεί καταπονημένη από την ηλικία και από μια σοβαρή φλεγμονή

Μια υπερήλικη φώκια σώθηκε σε παραλία των Χανίων, χάρη στους περαστικούς που αντιλήφθηκαν την παρουσία της και έσπευσαν να ενημερώσουν τα στελέχη του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος. Η ηλικιωμένη φώκια καταπονημένη από μια σοβαρή φλεγμονή βγήκε στην παραλία για να ξεκουραστεί και να αλλάξει τρίχωμα. 

Άμεσα τη φώκια περιέθαλψε κτηνίατρος του Δικτύο ARION χορηγώντας της αντιβίωση μακράς διάρκειας. 

Σε ανάρτησή του ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος MOm - Monachus Monachus επισημαίνει το ενδιαφέρον που έδειξαν οι πολίτες για την άρρωστη θηλυκιά φώκια και το αίσιο τέλος της περιπέτειάς της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Στον αντίποδα όλων αυτών που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, σε μια άλλη γωνιά της Ελλάδας, στη Κρήτη, ΑΝΘΡΩΠΟΙ νοιάστηκαν, μας ενημέρωσαν, φρόντισαν, περιέθαλψαν μια φώκια που βγήκε να ξεκουραστεί και να αλλάξει τρίχωμα σε μια παραλία των Χανίων. Η μεγάλη σε ηλικία θηλυκιά φώκια, είχε φλεγμονή του αναπνευστικού και της παρασχέθηκε αντιβίωση μακράς διάρκειας. Ευχαριστούμε πολύ την κτηνίατρο κυρία Μαρία Καμπουράκη, μέλος του Δικτύου Κτηνιάτρων του ARION, για την φροντίδα του ζώου αλλά και όλους τους ντόπιους και περαστικούς που μας ειδοποίησαν!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ