Χάρης Μαμουλάκης: Θα κοινοποιηθεί η έκθεση αποτίμησης για την πρώην βάση στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης;

Newsroom
Newsroom

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Επανέρχεται στο ζήτημα της έκθεσης αποτίμησης της πρώην βάσης Γουρνών ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, ζητώντας με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό  Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, αντίγραφο της έκθεσης αποτίμησης της αξίας του ακινήτου, του ανεξάρτητου εκτιμητή που επιλέχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Από τον Φεβρουάριο του 2021 ζητάμε να πληροφορηθούν οι πολίτες της Κρήτης, αλλά και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αποτίμηση της έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών με αξία ίση με 3,5 περίπου χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γιατί το κυβερνητικό επιτελείο αποφεύγει να κοινοποιήσει την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή, στη βάση της οποίας κρίθηκε ως εύλογη  η οικονομική προσφορά των μόλις 40,2 εκατ. ευρώ; Γιατί αυτό το πέπλο σιωπής καλύπτει τη συγκεκριμένη διαδικασία; Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν καταθέτει την έκθεση, ως οφείλει, στο Κοινοβούλιο; Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε, μέχρι να λάμψει η αλήθεια.».

Με την Αίτηση Κατάθεση Εγγράφων γίνεται αναφορά στο ιστορικό της πώλησης, αλλά και των Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν προηγηθεί, από τις 17/2/21 όταν και το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε το διαγωνισμό μέχρι και σήμερα. Τονίζεται επίσης ότι από την σχετική πρόσκληση υποβολής προσφορών ανεξάρτητου εκτιμητή από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν προκύπτει ζήτημα εμπιστευτικότητας ως προς την κοινοποίηση της έκθεσης αποτίμησης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ