Χερσόνησος: Καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος δημοτικού συμβούλου

Τι αναφέρει σε ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στο Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», κ. Εμμανουήλ Διαμαντάκη, για την πρόσφατη αναίτια, όπως τονίζεται, εμπρηστική επίθεση σε βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του:

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου καταδικάζει απερίφραστα όσους φέρουν ευθύνη για την άνανδρη επίθεση σε βάρος του συναδέλφου, Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Διαμαντάκη και της οικογένειάς του. Η βία, με όποια μορφή και εάν εμφανίζεται, μας βρίσκει όλους απέναντι ως μέλη μιας δημοκρατικής κοινωνίας και ως θεσμικούς φορείς. Η οργανωμένη εμπρηστική επίθεση συνιστά φαινόμενο ωμής βίας και νοοτροπίας που έχει ως στόχο την τρομοκρατία. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Το μήνυμά μας είναι σαφές: καμία ανοχή σε εγκληματικές ενέργειες σε ένα ευνομούμενο, δημοκρατικό κράτος.»


Αντίδραση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση με στόχο δύο αυτοκίνητα της οικογένειας του δημοτικού συμβούλου Χερσονήσου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Δημιουργίας Μανώλη Διαμαντάκη.

Τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μ.Διαμαντάκη και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την απόδοση δικαιοσύνης".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ